Hur kan jag jämföra ett golv med ojämna bjälkar?

2

Rippa upp 3/4 "spånskivunderlag över 1/2" plywood undergolv. Running med bjälkarna är golvet platt och jämn. Men som löper vinkelrätt mot bjälkarna, har jag höga punkter på sex till sju fot, vilket skapar en svängning på 2 till 3 åttondel vid sin lägsta punkt.

Min fråga är att, på nivå eller mer, flattar golvet, kan jag lägga bältros och 30lb kände längden på de låga fläckarna, skruva sedan ner 3/4 "skikt på toppen i prep för vinylplank golv?

    
uppsättning Richard Ripoli 14.06.2016 21:18

2 svar

1

Egads. Varför skulle du inte fixa inramningen ordentligt? Genom att lämna luckor mellan ditt nya underlag och undergolvet tillåter du mycket mer flex (och eventuellt brus) än vad du har nu.

Jag hade syster 2x4 till sidorna av dina bjälkar på planet där det behövs. Kör dropplinjer över golvet med intervaller, en blyantstjocklek över de höga punkterna i balkarna. Gör ytterligare nivåjusteringar om sakerna lutas. Sätt ditt nya timmer med en penna som distans.

Använd byggnadslim och inramning av naglar eller guldskruvar för att fästa timmerna och förhindra att slingor görs. Lägg din nya undergolv och underlag. (Jag rekommenderar 3/4 "tung-och-spår BC-plywood eller OSB, sedan 1/4" björkplywood.)

    
svaret ges 14.06.2016 22:38
1

Jag köpte en elektrisk planer för att göra det i ett badrum av mig. För riktigt låga fläckar skär jag också träskivor och använde byggplast för att höja dem lite. Jag använde sedan en lasernivå för att bestämma höjden på varje böjd längs hela längden. Det tog lite tid men golvet är platt.

    
svaret ges 16.12.2016 01:07