Var detta en representation av Batmans fall?

10

I slutet av The Dark Knight slår Batman bort från byggnaden, som knappt lyckas fånga sig och barnet. Efter Gordon faller barnet Batman. Efter hans fall från byggnaden uppträder samtalet mellan honom och Gordon om honom taking the fall "för Dents handlingar. Han jagas sedan av polisen, med Gordons samtal med sin son.

Min fråga är att Nolan avser att Batman faller från byggnaden för att vara en representation av hans " fall från nåd " som uppstod, eller läser jag mer in i scenen än det verkligen är ?

    
uppsättning DForck42 12.06.2012 20:34

1 svar

13

Det är det bästa du kan lita på när det gäller Nolan; han kommer alltid att kasta in någon form av fysisk representation av hans symbolik.

Med detta exempel ser vi Batmans faktiska fall från nåd från att vara Gothams beskyddare, vi kan nu se honom som vad mest av Gotham förmodligen ser honom: ännu mer mystisk än tidigare.

Det måste vara svårt att förstå att vara en medborgare där det mörka skyddet du har kommit att älska och räkna med att hålla staden rent, har låtit det bli en lekplats för Jokers märkesordning (eller brist på det). Från en extrema till nästa visas det (vi antar) att Batman har dödat en erfaren polis (Wertz), 2 mobsters (Maroni och hans förare) och nu Gothams älskade nya DA som ensam sätter bort över 800 brottslingar på en gång.

Överst på alla dödsfall och förstörelse inträffade sedan Joker-hotet började. Kommissionsledamot Loeb, flera poliser, domare Sirillo och andra samt förstörelse av stadens huvudsjukhus. Batman har fallit från högsta högsta till Gotham med Dents död som sista halm.

Samtidigt ser vi reflektion av motsatt -riktningen med dem som omger honom som känner till sin hemlighet och / eller litar på honom.

Alfred bränner Rachels brev för att hålla Brucus tro mot att krossa. Fox ler när hans förtroende belönas med att sonarservrarna förstörs. Detta är även representerat när Gordon bryter battsignalen. Hans första träff, som kunde ha förstört det, misslyckas med att göra det; visar sin motvilja mot att besegra hjältens karaktär, han har kommit att respektera genom sin karriär sedan löjtnant.

För att svara på frågan, är detta en representation av Batmans fall? Ja .

Men med titeln på den nyaste filmen Rises kommer vi snart att bevittna hans retur till denna tidigare nåd när han försöker rädda staden från förstörelsen Bane är säker att ta med.

    
svaret ges 12.06.2012 21:00