Is Force Lightning del av "Jedi krafter"?

10

Mot slutet av Attack of the Clones under Obi Wan / Anakin / Dooku-striden använder Dooku Force Lightning för att plocka upp Anakin och flytta honom till sidan. Sedan försöker han tvinga blixten på Obi Wan, som lätt motverkas på Obi Wans ljusbåge och Dooku säger något till effekten

As you can see, my "Jedi powers" are far beyond yours.

Jag trodde inte att kraftbelysning som en attack användes av Jedi / ljussidan av kraften.

Hur kan dessa till synes motstridiga saker försonas? Eller är mitt antagande fel om Force lightning?

    
uppsättning iMerchant 25.06.2016 06:49

4 svar

11

Problemet är bara "namngivningar". Med "Jedi-krafter" menade Dooku sin förmåga att använda kraften. Force lightning som vi vet är bara en annan kraftansökan. Således sade Dooku i den vanliga Sithfullness bara där att han är väldigt kraftfullare än Obi Wan och han har ingen chans mot honom.

En Jedi skulle inte undervisa Force Lightning eller ens använda den som det är rena destruktiva apparater för kraften. MEN vad Jedi undervisar är kontroll över Force och Force-blixten är bara en mörk sida applikation av denna kontroll.

Så från en specifik synpunkt är Dookus fras rätt ..... även om jag personligen bara ser det som dåliga formuleringar i manuset att han säger Jedi-krafter och inte styrka makter (speciellt som han är nu Sith not Jedi) .

    
svaret ges 25.06.2016 07:08
9

Nej, de är ett Sith-drag.

Force lightning was a Force power utilized by the Sith.

Force lightning first appeared in Star Wars: Episode VI Return of the Jedi, the final film of the original Star Wars trilogy. In the Expanded Universe, now re-branded as Star Wars Legends, Force lightning had a number of useful variants and could be summoned even by Jedi. These uses, however, are no longer considered canon and in canon media only practitioners of the dark side of the Force have been observed using the skill.

länk

Ditt citat är korrekt, Dooku sa "Jedi powers".

länk

Du kan förklara det som dåligt skrivande, eller en enklare motivering är att Sith ligger och Dooku skämtade Obi Wan på att med hjälp av den mörka sidan av styrkan bara hade gjort honom till en mer kraftfull Jedi.

    
svaret ges 25.06.2016 07:02
2

I Disney-kanon kan detta betraktas som att Dooku säger "Jedi-krafter" men menar kraften i allmänhet, eftersom Dooku utbildats som en Jedi under en längre tid.

I Legends används Force Lightning ofta av Sith på grund av dess kraft. Men vissa Jedi, som Plo Koon, använde den, om än lite modifierad. Därför är det mer av en Sith kraft bara på grund av dess natur. I kanon är det bäst att anta att Dooku helt enkelt menade Force som helhet.

    
svaret ges 27.06.2016 15:28
1

Konceptet Jedi / Sith-kraft är missförstått.

För att svara på frågan: det är en Force-kraft, som ofta används av Sith.

Om Jedi föredrar att använda specifika Force-krafter (låt oss säga mindre destruktivt i teorin) och Sith använder mycket specifika Force-powers som skadar, betyder det inte att de inte kan använda de andra.

Det här är självklart inte begränsat till ett val av preferens eller ideologi. Om en Jedi tränar mer på en viss kraft, kommer det bättre att använda den jämfört med en kraft som han inte tränat mycket. Därför kan en Jedi's Force Lightning vara ineffektiv när den används utan rätt träning, även om han praktiskt kan använda den.

Så ja, de kan använda det, men för att vara effektiva som skulle kräva träning, och Force Lighting Training tillhandahålls inte av Jedi, därför kommer Force Lightning endast att användas effektivt av Force-användare som hade Sith-träning.

Det är naturligtvis olagligt att använda något ineffektivt, därför finns det ingen bra anledning för en Jedi att använda Force Lightning i en konflikt / duell.

    
svaret ges 27.06.2016 09:22