Var ska du börja böckerna när du tittar på serien? [stängd]

0

Som någon som gillar fantasi, blev jag nyligen knuten till Game of Thrones TV Show. Jag har sett alla episoder hittills:

Joffrey is dead, Sansa is at her Aunt's caslte, Daenerys is doing her thing (save all the slaves!) and Jon and Bran almost met in the North)

Jag skulle verkligen vilja läsa böckerna från och med nu. Jag har dock förstått att historiaimplementationen i boken är ganska komplex (om jag inte misstänker, berättas historien från en karaktärs synvinkel till en annan). Jag är någon som blir riktigt uttråkad när jag "redo" något så jag vill undvika så mycket som möjligt för att läsa händelser som redan har hänt i TV Show. Är det möjligt och om ja var börjar jag läsa?

Om det har någon betydelse, är jag inte riktigt orolig för de mindre skillnaderna mellan boken och TV Show.

    
uppsättning WizLiz 12.05.2014 15:13

1 svar

4

Höger, varje bok kapitel berättas från en av karaktärernas synvinkel. Historien är komplex och har avvikit från böckerna, så om du vill göra berättelsen rättvisa borde du verkligen läsa böckerna från början.

Men du kanske kan komma undan med att hoppa över den första boken, Game of Thrones, och börja med bok 2, A Clash of Kings. Även om du kommer att sakna mycket av historien - särskilt de finare detaljerna - var den första säsongen av TV-seriet mycket sann för boken, så du borde inte gå vilse.

    
svaret ges 12.05.2014 15:37