Till vem hänvisade Yoda när han sa: "Det finns en annan?"

41

I den ursprungliga trilogin hänvisar Yoda till ett annat hopp:

Obi-Wan: "That boy is our last hope."
Yoda: "No...there is another..."

Antagandet är att se Återvändande av Jedi (Episod VI) som den andra var Leia.

Om du överväger prequel trilogikon kanon, beror detta antagande mycket på din synvinkel *. Obi Wan känner till Leia (och av okända skäl har diskonterat henne som ett hopp), så Yoda måste referera till någon eller något annat.

Finns det någon kanonisk källa om vad Yoda menade, eller var farbror George inställd på Episode VII?

* som en vis man sa en gång

you will find that many of the truths we cling to depend greatly on our own point of view.

Bara för att lägga till lite klarhet: Jag tänkte på vem Yoda hänvisade till när han pratade med Obi-Wan. När man talar med Luke är det uppenbart att Leia är den andra (som han talar om en "Skywalker"). Det är inte så uppenbart (efter att ha tittat på prequeltrilogin) att han menar det när han pratar med Obi-Wan.

    
uppsättning Jeremy French 29.11.2012 13:25

13 svar

87

Den här dialogen från Star Wars-episoden VI Return of the Jedi gjorde det klart att det är Leia:

BEN: Then the Emperor has already won. You were our only hope.

LUKE: Yoda spoke of another.

BEN: The other he spoke of is your twin sister.

LUKE: But I have no sister.

BEN: Hmm. To protect you both from the Emperor, you were hidden from your father when you were born. The Emperor knew, as I did, if Anakin were to have any offspring, they would be a threat to him. That is the reason why your sister remains safely anonymous.

LUKE: Leia! Leia's my sister.

    
svaret ges 29.11.2012 13:53
16

Som en ytterligare bekräftelse på DavRob, Episode 3 (åtminstone Matthew Stovers romanisering som godkändes och redigerades av Lucas, inte säker på filmens skript) bekräftar att Yoda ALDRI menade Leia med "annat" hopp:

"... Hidden, safe, the children must be kept. Foundation of the new Jedi Order, **they will be**."
"We should split them up," Obi-Wan said. "Even if the Sith find one, the other may survive. I can take the boy, Master Yoda, and you take the girl. We can hide them away, keep them safe— train them as Anakin should have been trained —"
... When right is the time for skills to be taught, to us the living Force will bring them. Until then, wait we will, and watch, and learn."

    
svaret ges 08.03.2013 05:18
7

Om vi ska anta att Yoda uttalande att "det finns ett annat hopp" har någon tematisk relevans för filmen där det äger rum, måste Yoda referera till Vader, eftersom Leia inte sparar galaxen. Hela Star Wars saga handlar om Anakins återlösning, och hur hans förlossning är det enda sättet på vilket mörksidan kan besegras. Tematiskt är det ingen mening att Yoda hänvisar till Leia, förutom att säga att Jedi inte har någon aning om vad de pratar om, vilket de verkligen inte gör om de hänvisar till Leia.

    
svaret ges 07.03.2014 17:50
2

Den ursprungliga pre-SE / pre-Prequel-novelleringen av Return of the Jedi förklarar mycket tydligt att Leia var tänkt att utbildas som en annan Jedi.

Ben och Luke diskuterar huruvida Leia kan hjälpa till att sva Vader.

"She hasn't been trained in the ways of the Jedi the way you have, Luke - but the Force is strong with her, as it is with all of your family. That is why your path crossed mine - because the Force in her must be nourished by a Jedi. You're the last Jedi now, Luke... but she returned to us - to me - to learn, and grow. Because it was her destiny to learn and grow; and mine to teach."

    
svaret ges 12.06.2016 20:25
0

Som det står i ROTJs roman ... sade Luke: "Men du kan inte låta Kejsaren av Vader få händerna på henne (Leia). Obi-wan sa att hon inte har utbildats på vägarna av kraften som du har Luke. Du är stark och tålamod nu, och du är redo för din slutliga konfrontation "

Luke var det enda hoppet för att om han misslyckades, var det nu ingen kvar att träna Leia i kraftens vägar. Ja, hon skulle ha samma potential, men det skulle vara bortkastat, för nu när både Obi-Wan och Yoda var fysiskt borta, var det inte så att Leia kunde utbildas som en Jedi.

    
svaret ges 24.11.2013 04:55
-2

Samtalet här är intressant länk Jag tittar för närvarande på filmen och jag märkte att Yoda hänvisade till någon annan Skywalker. Jag känner att Luke var "push" för Anakin för att få den balansen tillbaka. Han gjorde någonting för Vader som fick honom att komma tillbaka och lösa in sig själv. Jag skulle säga att de båda är "hoppet". Utan Luke kunde det inte finnas någon förlossning. Jag tycker inte att det är en tillfällig sak. I den länken nämnde de att sithen är helt omkastad när sith herren är störd och hans lärling är senare död.

Så någon mörk jedi framöver är bara en jedi som blev dålig. De "nya" stjärnkrigarnas filmer VII-IX kommer att handla om anledning och drama, och mindre av den stora framgången att förstöra imperiet.

    
svaret ges 01.01.2015 10:33
-2

Jag kan vara av, men är det alls möjligt att han skulle kunna hänvisa till Ezra från SW Rebels?

    
svaret ges 19.01.2015 15:23
-2

Yoda tycker om Leia, dotter till Anakin Skywalker. Hon har också kraften i henne, och är backupplanen om Luke är besegrad. Yoda berättar också Obi Wans kraftspök i episod V: det finns en annan himmel ....

Det finns inte heller någon annan känd kraftanvändare som kan besegra kejsaren och dadaren för att avsluta siths överhöghet.

    
svaret ges 28.01.2016 09:37
-2

Jag kommer att gå emot den allmänna opinionen. Det är definitivt INTE Leia . Det kan bara vara inlöses Anakin Skywalker . Det finns flera anledningar till detta:

 • Liksom det eller inte, stödjer Leia bara karaktär i hela saga. Okej, hon hade Death Star-planer i episod 4, men efter det har hennes betydelse minskat mycket. Ja, hon är Force-känslig, men så långt vi vet, aldrig nära sin brors eller pappas potential. Och vem skulle ha tränat henne, även om hon på något sätt flyr från Endor? Tvinga spöken? Allt från vad vi vet, kräver Jedi-träning en skrämmande regim i månader och år. Luke tränade länge och hörde på Degobah, men trots allt var det ingen match för Palpatine. Och så långt vi vet kan Force Ghosts bara visas för kort tid (några minuter eller några sekunder). Annars kan Yoda och Kenobi träna inte en, men många Padawans över hela galaxen, eftersom det fortfarande finns många Kraftkänsliga barn / unglingar.

 • Betydelsen av meningen Det finns en annan Skywalker ökar mycket i Clone Wars sista avsnittet "Sacrifice". Om du anser att en annan Skywalker är Leia, skulle betydelsen av denna fras vara praktiskt taget obefintlig. Både Luke och Obi-Wan Kenobi visste att Leia existerar och att hon har några Force talenter. I slutändan gör hon inte någonting extra, så varför skulle Force Priestess uttala denna fras till förvirrad Yoda som hennes sista ord? Det måste finnas något annat.

 • Både Yoda och Kenobi ansåg att Anakin Skywalker skulle vara lika bra som död . "Mer maskin än en man", "Darth Vader förrådade och mördade din far" och särskilt När du startar ner den mörka vägen, kommer det alltid att dominera ditt öde, förbrukar du det. Yoda tänkte och lärde Lukas att det inte finns någon som kommer tillbaka från Darth Side. Detta är gammal och dogmatisk syn på Jedi Order före Order 66. Force Priestess i de sista episoderna av Clone Wars försökte lära honom något annat. Yoda förstod att det finns någon mörk sida i alla, även han. Men ändå trodde han fortfarande att han inte hade något att lära av Sith (möte med Darth Bane och illusion av Sifo-Dyas). Med andra ord kunde han inte känna sig bra i dem - ända tills hans döende stunder. Först då insåg han den enkla sanningen - Anakin Skywalker lever fortfarande. Undertryckt, sårad, halvgubbar men fortfarande pojkefader som står inför honom. Och ja, inlösen är möjlig - det finns en annan Skywalker, en avsedd att förstöra Sith och ge balans till kraften. Vilket han gjorde.

 • svaret ges 18.12.2016 20:10
  -2

  När linjen "den pojken är vårt sista hopp" sägs, blir Yoda badad i ett grönt blått ljus som representerar Luke. Men när Yoda säger "nej, det finns en annan", blir han badad i ett rött ljus som representerar Darth Vader.  Du måste komma ihåg att varje element i en film är ett avsiktligt val, och att detta inte är den enda gången som dessa färger används för att representera deras anslutna tecken och låta dig veta vem som diskuteras. Poängen här är att Darth Vader är den andra. Det är vettigt eftersom Darth Vader faktiskt är hjälte i berättelsen, det vill säga handlar om hans resa och hans väg mot förlossning. Historien berättas bara genom Lukas ögon.

  Det är därför det är Darth Vader som finner sin plats bland Jedi Master i slutet av historien. Den sak som folk använder för att rättfärdiga Leia som det andra hoppet är bara Obi-Wans citat, men som du kommer ihåg visste han inte vem Yoda hänvisade till mer än betraktaren gjorde, och det här är hans egen missuppfattning, en som används som en misdirect för tittarna. Luke är inte närvarande för alla viktiga delar av historien, som involverar kampen i kraftens balans, bara Darth Vader är, för att det är hans historia.

  Det finns också Yodas sista ord, som eko sin linje i imperiet, och som han säger efter att Lukas har lärt sig att Vader faktiskt är Anakin Skywalker:

  YODA ... Det finns ... en annan ... Sky ... Sky ... walker.

  Det faktum han säger detta efter att Vader erkänner att han är Skywalker och inte tidigare, borde också meddela att han inte pratade om Leia.

  OBI-WAN: Jag tar barnet och vakar över honom. Mästare Yoda, tror du att Anakins tvillingar kommer att kunna besegra Darth Sidious?

  YODA: Stark kraften går i Skywalker-linjen. Hoppas vi kan . . Klar, det är det. Fram till tiden är rätt, försvinner vi.

  Denna rad nämner inte Leia som ett extra hopp, det nämner båda tvillingarna som det ursprungliga hoppet. Ytterligare bevis på att det är Darth Vader som är det andra hoppet.

  Denna rad nämner inte Leia som ett extra hopp, det nämner båda tvillingarna som det ursprungliga hoppet. Ytterligare bevis på att det är Darth Vader som är det andra hoppet.

  Obi wan talade vidare med säkerhet hela tiden i prequelsna och var ständigt fel.

  Titta på den utvalda profetian: "En annan skildring av profetian var en grottmålning i Ophuchi-helgedomen. Enligt Ophuchi-tolkningen visade målningen en förslavad duva som stod upp och besegrade en orm som långsamt försökte korrumpera och förstör honom för att fånga honom som sitt byte. När ormen förstördes, skulle regn som inte fallit i öknen i många år falla igen. Ophuchi trodde att en torka skulle ta över Tatooine den dag den utvalda blev född, och att han skulle bli hjälpt i sin uppgift av en som kallas Argusen, som skulle befria den utvalda från sina hängslen innan han besegrade ormen. "

  Den slavarna duvan, är Darth Vader. Ormen försöker korrupta honom är kejsar Palpatine. Argus är Luke, som gör att Darth Vader uppror mot kejsaren Palpatine. Så du berättar för mig, DIG ärligt talat, PERSONEN DESTINERAD FÖR ATT RETURNERA BALANSEN FÖR KRAFTEN, som GEORGE LUCAS BEKRÄFTAT VAR "officiellt den utvalda och inte Luke", var inte det andra hoppet, men Leia var?

      
  svaret ges 29.04.2017 03:03
  -3

  Det andra hoppet måste vara en hänvisning till anakin skywalkers inlösen säkert?

      
  svaret ges 15.07.2013 15:58
  -5

  Jag tror att de pratade om Galen Marek aka. "Starkiller"

      
  svaret ges 22.08.2015 10:37
  -7

  Yoda svar som "Nej, det finns en annan" var verkligen Anakin skywalker som förlorade är vägen till den mörka sidan.

  Anakin var den valda som skulle ge balans till kraften.

      
  svaret ges 13.12.2014 15:21