Fanning utanför luften i källaren lägenhet

2

Jag förädlar min källare till en 1BR-lägenhet och jag råkar ha lätt tillgång till intag utomhus och fläta den i lägenheten. Jag hade planerat att ha en av de stående AC-enheterna så att jag hade satt ett 4-ventilsutlopp på utsidan av sovrummet, samma som för en torktumlare. Planerna ändrade så jag gick med central luft men har fortfarande utloppet i väggen som kan användas, med viss grad av enkel anpassning (för att avlägsna fliken som förhindrar tillströmning).

Min fråga är att är det vettigt att fläta frisk luft i ett källarutrymme, naturligtvis styrt med en brytare? Kommer det avsevärt att förbättra kvaliteten på luften som andas inuti? Det skulle vara som ventilationsassistent ventilation.

    
uppsättning amphibient 22.02.2016 20:35

1 svar

2

Jag tycker att det är en dålig idé. Jag förstår avsikten & Ursprungligen låter det bra, men det är en källare. Om något du verkligen bara vill ha det att avgasa luft & du vill absolut inte introducera fuktig utomhusluft i källaren. Du kanske till och med har ett Radon-problem som det här skulle användas bättre för.

Om du inte kan använda den för Radon, Bath eller Kitchen avgassning venting, anslut sedan det med skum eller fiberisolering tills en framtida användning kan bestämmas. Du kan också använda hålet som ett naturligt ljus genom att skapa din egen Sola-rör typ av inställning.

    
svaret ges 23.02.2016 05:38