Varför förändrar Will och Lyra personligheter inte i de dödas värld i Northern Lights utan deras Daemons?

4
Amber Spyglass , Will och Lyra (& Chevalier Tialys och Lady Salmakia) måste lämna sina Daemons bakom när de passerar floden in i de dödas värld. Om Människor i Hans mörka material är gjorda av tre delar (kropp / själ / daemon), varför Lyra och Will upplever stora personlighetsförändringar medan de är separerade från deras Daemons? I synnerhet finns en scen där en flimmer av romantisk förståelse passerar mellan Lyra och Will. Varför skulle detta vara möjligt i avsaknad av deras Daemons? Människor kan svara att det faktiskt finns förändringar som jag inte märkte eller ge en (i universums [)!) Förklaring till varför de skulle verka lika.

    
uppsättning Bug Catcher Nakata 21.06.2016 12:17

1 svar

3

Ja, det är normalt inte möjligt att skilja kroppen från daemon, men det var inte normala omständigheter. De var i Dödslandet, som tycks vara all skillnad. Observera att det inte var enkelt eller utan biverkningar.

Det finns fall där separering (lång- eller långdistans) från daemon är möjlig: bland annat häxor och shamaner. IIRC innebär både mycket specifika plats och ritual för att lyckas.

Livvakterna du nämnde var interagerade , vilket avbryter anslutningen till demonen, inte skiljer sig från dem under en viss period / avstånd och även då var det inte 100% framgångsrikt. Vissa överlever inte denna process ändå.

När det gäller den andra frågan - de separerades från deras demoner, men inte permanent. Anslutningen är fortfarande där. Ingenting förhindrar dem verkligen att agera normalt. Frånvaro är inte obefintlig.

    
svaret ges 28.06.2016 14:30