Kort historia om mutanta barn som alla har namn som börjar med "Em"? [duplicera]

17

Jag läste den här historien som ett barn, och jag skulle vilja hitta det igen! Det var en historia om en grupp barn med fysiska mutationer som extra ögon, saknade lemmar och så vidare som bodde i en så isolerad grupp från andra människor att de inte ens visste "normala" människor fanns, tills ett barn blev Sjuka och icke-mutanter tvingades ingripa. Det blev hämtat från tredje personens syn på en preteen-tjej och hennes känslor om att upptäcka att hon skulle anses vara ett monster för resten av mänskligheten, när samhället av mutanta barn var mycket stödjande för varandra och hon var något av en ledare . Den enda detalj som jag minns väl var mutanterna alla hade namn som börjar med en "Em", något som Emellen, Emesszie, Emaarty (de är inte de egentliga), och när de icke-mutanterna kom en av dem nämnt var de faktiskt akronymer med Em stående för mutant (MLN blir Emellen, Emesszie = MSZ, Emaarty = MRT och så vidare).

Jag läste detta i början av 80-talet, så det skulle behöva ha varit äldre än det. Den samlades in i en stor bok om science fiction-historier riktade till yngre läsare, och jag tror att det var illustrationer i början av varje berättelse - jag vill säga att de målades, eventuellt i färg, och de var små och ovanför titeln, men det här kan vara mitt minne som spelar mig felaktigt. Jag är rädd att jag inte kommer ihåg några av de andra berättelserna i volymen; en av dem kan ha varit en undervattensstad. Jag är ganska säker på att alla berättelser hade barn som huvudpersoner.

    
uppsättning Viergacht 10.04.2014 16:58

1 svar

11

Det är historien " De andra " av J. Hunter Holly . Historien finns i antologin Den andra sidan av morgonen av Roger Elwood.

Det verkar vara en mycket obskyrlig antologi. Jag trodde jag hade en kopia, men det verkar ha varit felplacerat genom åren. Om det hjälper, finns det en recension i den här bloggen som går in i detalj om historien. Det finns också på Google Böcker .

    
svaret ges 11.04.2014 11:09