How håller Shadowcat på sig sina kläder?

28

Nej, jag inser inte att Kitty Pryde är någon slags seriell nudist. Det handlar om hennes makt. Hon kan fasas genom fasta föremål, och jag är villig att tro att hon kan använda denna kraft selektivt för att undvika scenarier som faller genom golvet. Men hur är hennes kläder kvar på hennes kropp när hon passerar genom väggar? Kom och tänka på det, hur går hennes kläder genom väggarna?

    
uppsättning Magikarp Master 02.08.2017 15:46

3 svar

24

Kitty kan fasera saker som hon rör, bär och håller på. Ingen solid (pun intended) förklaring av hennes krafter erbjuds någonsin annat än att det är en förlängning av hennes vilja, styrd av övning. I What-if-serien " Vad händer om Magneto hade bildat X-Men med professor X ?" vi ser hur hon var i hennes yngre dagar, och tappade regelbundet kläder som hon fasade genom väggar, speciellt när de bråttom.

    
svaret ges 02.08.2017 23:56
24

Det är inte ovanligt att krafter utvidgas till karaktärens kläder. I vissa fall är detta inbyggt, ibland är det en egenskap hos kläderna, som Johnny Storms instabila molekylkläder som tillåter honom att flamma på utan att förbränna sina kläder dagligen.

I Kitty-fallet kan hon fasa saker hon berör med henne, hon gör det bara med hennes kläder utan att behöva tänka på det. Jag föreställer mig om hon ville , kunde hon lämna kläderna bakom, men skulle behöva göra det som ett medvetet val.

    
svaret ges 02.08.2017 16:30
8

In-universet, de flesta karaktärer vars krafter logiskt skulle påverka (eller bli drabbade av) deras kläder, använder kostymer gjorda av instabila molekyler , en typ av materia som upptäckts / uppfunnits av Reed Richards som tillåter tyg att påverkas av krafter på samma sätt som karaktärens hud.

För FF betyder det här kläder som sträcker sig med Reed (Mr. Fantastic), blir osynlig med Sue (Invisible Woman) och brinner inte bort av Johnny (Human Torch).

Xavier berättar för de nya medlemmarna i laget, som han tillbringade kostymer för (Storm, Thunderbird och Colossus i GIANT-SIZE X-MEN # 1 (1975). Jag tror att Nightcrawler använde hans cirkusdräkt och Banshee, Wolverine och Cyclops hade redan kostymer) att deras kostymer gjordes av instabila molekyler. Faktum är att detta användes som en ursäkt för att tillåta Storm att få hennes kostym att visas istället för vad hon än hade på sig (inte något vi hade sett med instabila molekyler annars, jag misstänker att detta var swiped från "byta till min dräkt genom att spinna "sak från Wonder Woman TV-showen runt den tiden). Colossus hade sin kostym på under vanliga kläder; När han skiftade till sin metallform skulle de vanliga kläderna riva iväg, men kunden skulle vara där. Som Kitty gick inte långt efter det hade hennes kostym nästan säkert varit gjord av ostabila molekyler.

Observera att detta inte ska förneka det faktum att Kitty kan fasa hennes kläder genom saker med henne, som hon gjorde så första gången hon fasade; bara en anteckning om livet i versionen av serien MU.

    
svaret ges 02.08.2017 19:36