Hjälp med att hitta pod-baserad Kaffe- och Espressomaskin

0

Jag förordar min fråga genom att förklara att jag inte är en kaffedricker själv så att hela världen är lite av ett mysterium. Men jag har blivit ombedd att köpa en present med följande specifikationer:

  • Måste vara en kombination av kaffe och espressomaskin
  • Måste använda bägare i stället för att vara malet kaffe endast
  • Behöver vara kompatibel med olika kaffebryggare med Peet's Coffee som ett specifikt exempel. (så långt jag förstår något av detta samlar jag in att Peets enda K-kopp Nespresso OriginalLine)

Jag trodde att det här skulle vara enkelt, men det är överraskande komplicerat! Det verkar som om de olika podstyperna inte kan interagera med andra tillverkare, och vissa maskiner gör "espresso-stildrycker" men inte espresso vad det än betyder.

Vet någon om en bra maskin som skulle slå alla punkter? Jag tittar på runt $ 300 eller mindre markeringen

    
uppsättning David Martin 05.09.2018 22:11

1 svar

2

Tillverkarna av maskinerna och kaffepartnern använder sig av varumärkesigenkänning. Så jag kunde köpa Costa brand (2: a största kafé i Storbritannien) för min Tassimo, men om jag ville ha Starbucks skulle jag behöva en annan maskin. Nespresso är en del av Nestle så de kommer inte att licensiera rivaler för att göra pods för sina maskiner. Det val du lätt kan köpa är lika viktigt som det övergripande sortimentet - medan du kan få levererade podar fungerar det dyrt. Podar från olika tillverkare är helt inkompatibla, och dessa maskiner tar inte normalt slipat kaffe utan att hackat förpackningen.

Jag har använt en Nespresso och en Senseo och har en Tassimo (som jag inte längre använder eftersom kaffet är dyrt och slösigt på icke-återvinningsbara förpackningar). Inte heller gör espresso, trots märkning. De gör en rimlig imitation av en svag espresso. Nespresso är lite bättre i det avseendet, eller en Tassimo som låter dig justera mängden vatten (så inte det mest grundläggande). Men en moka potten är närmare espresso än heller. Vissa gör du också choklad (men inte så bra); Jag håller bara min Tassimo att använda det här.

Något som helst pod maskin som säger att det kan göra espresso kan också göra rent kaffe. Sammantaget måste du välja en för vilken det största utbudet av lämpliga pods är enkelt tillgängligt. Lämplig beror på användaren.

    
svaret ges 06.09.2018 08:27