Trying för att hitta en novell med ett namn som "Isabelle of the Fall"

6

Berättelsen handlade om en kvinna som lever på en stor artificiell struktur (som antyddes vara en slags ringvärld) som är en del av en religion som är dedikerad till att styra speglarna som fokuserar solstrålar på strukturen och medför dag och natt. Huvudpersonen, som en del av hennes inledande, är blindad (för att hennes plikt kräver att stirra in i solen), men bländningen är inte helt framgångsrik och hon behåller en del av hennes syn. Hon straffas för att låta spegeln få några grader av perfekt anpassning och för att bli vänner med en kvinna från en annan religion. I slutet av berättelsen bestämmer folket att de gillar spegeln som det är ibland, och huvudpersonen hade av misstag uppfunnit hösten.

Jag tror att jag måste ha namnet något fel, så Google kan inte hitta det, men att söka "i höst" är för vagt för att Google ska hämta på. Jag kommer inte ihåg författaren, men jag tänker mig vagt att den här historien var kopplad till några andra berättelser som skrivits av samma författare. Jag kommer ihåg tomten ganska bra, så låt mig veta om du behöver mer förtydligande. (Bakgrunden till berättelsen var att den ägde rum årtionden efter några större religiösa krig)

    
uppsättning Max 25.03.2018 20:12

1 svar

6

Troligen Isabel of the Fall av Ian R. MacLeod, som du kan läsa online < a href="http://bestsf.net/ian-r-macleod-isabel-of-the-fall/"> här

In some versions of this tale, Isabel is said to have fallen towards Sabil, and thus to have gained her name. In others, she is called simply Isabel of the Autumn and her final climb beyond the sky remains unmentioned. In some, she is tragically beautiful, or beautifully ugly. The real truth remains lost, amid much else about her. But in the Dawn Church itself Isabel of the Fall is still revered, and amid of its many mysteries it is said that one of Ghezirah’s great internal reflectors still bears the imprint of her vaporised silhouette, which is the only blemish on all of its mirrors which the Church allows.

    
svaret ges 25.03.2018 20:50