Finns det fortfarande några fördelar med att använda ett Oyster-kort för resor i London?

39

Rådgivning till besökare i London brukade alltid vara för att skaffa ett Oyster-kort. Med tanke på att Transport för London nu accepterar (faktiskt har accepterat ett tag) Kontaktfria kredit- / betalkort (och Apple Pay) på bussar, rör, DLR, etc, finns det någon fördel för en vanlig / pendlareanvändare - eller en besökare - att fortfarande använda / äga ett Oyster-kort? De enda fördelar jag kan identifiera är:

  • Du måste köpa månatliga eller längre resekort, som inte stöds med kontaktlös betalning.
  • Du kommer från ett land eller använder en bank som inte stöder kontaktlös betalning.
  • Ett Oyster-kort kan fyllas med pengar, om du föredrar / behöver betala på det sättet.
  • Endast Oyster-kort stödjer att maila PDF-resehandlingar till användaren månadsvis.

Finns det några andra skäl att fortsätta använda Oyster?

    
uppsättning Andrew Ferrier 16.08.2015 20:27

7 svar

24

Veckokort: Kontaktfri veckokort är endast från måndag till söndag, så om du anländer och lämnar mitten av veckan får du bättre priser om du fortfarande får ett Oyster-kort och köper en vecka travelcard på det.

Å andra sidan kan det fortfarande vara billigare om du inte planerar att resa varje dag i 7 dagar för att bara använda din Contactless och använda de dagliga prissättningspriserna. Om du startar din resa efter 9:30 varje dag i zoner 4-6, och gör det minst två gånger i veckan så är du berättigad till (inte riktigt annonserad) reducerad dagpenning , som du får som återbetalning. Att få denna återbetalning till ett Oyster-kort som besökare är vanligtvis inte möjligt, eftersom du måste komma tillbaka till Storbritannien och komma in, men för kontaktlös kan de helt enkelt bara återbetala till ditt kort, även när du är långt borta.

Båttjänster : Det var en skillnad mellan Oyster och Card-biljettpriserna på båttjänsterna, eftersom endast Oyster accepterades för rabatterade priser, men från och med 2017 kan både Oyster och Contactless-användare få rabatten fare.

Bussar och spårvagnar: Det fanns några små skillnader på vissa kulturbussar där Contactless inte var tillgängligt och det fanns några buss / spårvagnsförbindelser i södra London där ostpriset var lite billigare än den kontaktfria en. Från och med 2017 har dessa skillnader avskaffats av den nya Bus Hopper-biljetten.

Bankkostnader: Se @ JoErNanOs svar om eventuella utländska bankkostnader i samband med kontaktfria kort

    
svaret ges 16.08.2015 21:51
33

Transaktionsavgifter för utländska kort

Om din bank debiterar dig en avgift, liksom en procentsats, för varje transaktion du gör i en utländsk valuta, kan du spara lite genom att fylla på ett österkort en gång så ofta i motsats till att du använder en kontaktlös betalning kort varje dag. Till exempel debiterar min bank mig 3 € + 2% för varje icke-euro-transaktion. Detta skulle innebära att du betalar extra 3 € för varje dag som jag använder TfL-tjänster ( du debiteras i slutet av dagen när du använder kontaktfria kort ). I mitt fall skulle jag helst ha ett oysterkort och betala dessa avgifter bara sporadiskt.

Visa kan inte fungera

Förra gången jag åkte till London försökte jag använda mina två franska bankkort. Som det visar sig att ingen av jobbar eftersom de är Visa och TfLs kontaktfria betalningssystem stöder dem inte riktigt. MasterCard ska å andra sidan fungera sömlöst. Därför är det här en annan fördel att använda Oyster-kort: ingen anledning att oroa sig för inkompatibla kontaktlösa kort. Citat från den länkade TfL-webbsidan på utländska kort:

VISA

Some Visa and V PAY contactless payment cards from countries issued outside the UK are not accepted for contactless travel. Visa expects all its contactless payment cards to be accepted soon.

If you travel in London regularly, we suggest you contact your issuer and ask for a new contactless payment card (newer cards have the latest technology and should be accepted).

Du kan inte låna ditt kontaktfria kort

Även som framgår av Gayot, vars kommentar jag skamlöst stal , kan du alltid låna ditt anonyma oysterkort till någon annan ( Detta är tillåtet enligt tfl villkor och villkor ). Du kan inte riktigt göra det med ditt betalkort.

    
svaret ges 16.08.2015 20:36
17

En av de problem som kan uppstå när du använder Apple Pay eller Google Wallet för din kontaktlösa resa är när enheten går ur batteriet när du har startat en resa - du kommer inte att kunna "knacka" och sedan kommer att debiteras full straffavgift.

De flesta enheter med kontaktlös betalning är fortfarande relativt nya, men vi vet alla att med tiden är våra pålitliga telefonbatterier kortare och kortare. Om du glömmer att ladda din enhet på jobbet och få ett viktigt samtal på överlandet på vägen hemma som du bara måste ta, kan du ha några problem i slutet av din resa.

    
svaret ges 17.08.2015 07:28
14

Det finns en antal rabatter som endast är tillgängliga på Oyster - du kan få dessa rabatter laddade på ett Oyster-kort och de appliceras sedan automatiskt vid biljettporten, men det går inte att göra för kontaktfria kort.

För en vanlig pendlare är det viktigast att det finns Årliga Guldkortrabatt . Du får detta för att ha en årlig säsongbiljett inom årligt guldkortområde . Så om du till exempel bor utanför Oysterzonen kan du köpa en säsongbiljett till London Terminals och sedan betala för din fortsatta TfL-resa med Oyster.

Du kommer inte få rabatt på morgontoppen, men om du arbeta utanför Zone 1 så får du en på kvällstoppen eftersom du reser från utsidan av zon 1 till din station 1 terminal och så räknas det som en off- toppresa, och du får definitivt rabatt vid lågtider t ex om du reser på helgerna.

Du behöver fortfarande ta reda på om det är bättre för din särskilda resa att köpa en separat järnvägs-säsongbiljett eller att inkludera ett resekort i din årstidskupong. Det här varierar beroende på dina exakta förhållanden.

    
svaret ges 17.08.2015 08:02
7

Du kan köpa och använda Oyster-kort utan att registrera dem, så att de låter dig resa anonymt, dvs. utan att ge ett företag den (omedelbara) möjligheten att länka din rörelseprofil med din identitet. (Naturligtvis kan andra faktorer göra det möjligt att förutse din identitet med viss noggrannhet.)

    
svaret ges 17.08.2015 16:49
2

Du kan koppla upp ditt järnvägskort (endast cetain-typ) och oyster-kort för att få extra 1/3 av för off-peak-resa. Kontaktlös betalning kan inte göra det

    
svaret ges 21.08.2015 23:30
0

Jag förstår inte hur du använder ditt kreditkort istället för ett Oyster-kort. Du introducerar bara mer vikt på kortet och fler skäl att förlora det. Jag ökar min Oyster med £ 20 och det varar mig en vecka +, inga bekymmer att få mitt betalkort in och ut hela tiden. Argumentet att det är snabbare att använda ditt betalkort är inget. Om du går upp hissarna en gång i fjorton kommer du i huvudsak att minska den tid det tar att fylla på för den perioden.

Det kan bero på att jag bryr mig inte om att ha ett extra kort i min plånbok (hej, de kan hålla tiotals).

För att inte nämna, järnvägskort gör HUGE rabatter på högtrafik (vilket jag fortfarande gör mycket, trots att jag arbetar heltid). Detta gäller inte bara för en viss mängd konsumenter heller, det är ganska mycket som alla kan.

Jag fast håller med om att betala med "kontaktfria" kort är bättre än ett oyster-kort.

    
svaret ges 17.08.2015 13:56