Do vattenledningar som innehåller bly måste bytas ut om det inte strömmar ut ur en ventil som jag normalt dricker ut?

3

En rörmokare hade kommit till mitt hus för att svettas rör för att installera en vattenventil som styrde vatten till trädgårdsspigot. Uppströms ventilen är en t-ledning. Den andra utmatningen till t-fogen gick till köksbåten. Nu föreslog han för mig att om vattenlinjen till trädgårdsskenan på utloppsänden av t-ledningen innehöll blylödd eller blyrör, skulle det inte förorena flödet av vatten till köket. Istället kommer allt vattenförorenat bly att användas för att bevattna gräset.

Är detta sant ??

    
uppsättning AndyAndroid 12.04.2018 21:24

3 svar

0

Vattentillförselröret i vårt hus är kopparsvettad med blytennslödare 1971. Vi har bott här sedan 1978. Dallas vatten är lite grundläggande (pH 8 eller så) och har några mineraler i det som jag tror skulle reagera med bly att bilda en olöslig passiv yta. Vi dricker vatten från kranarna.

Jag tror inte att du har något att oroa dig för.

    
svaret ges 12.04.2018 21:44
0

Vatten strömmar inte alltid i samma rörelse i dina rör. Ibland finns det ett "omvänd" tryck som får vattnet att strömma i en annan riktning om 1) din brandvård testar en lokal brandvatten och drar "vatten" från omgivande invånare, 2) gräsklippare kan, speciellt om en kran är öppen , 3) bryta i huvudlinjen etc.

Ja, alla är fjärr, men ...

    
svaret ges 16.06.2018 06:39
0

På 70-talet var vi tvungna att sluta använda blylödare. Den rekommenderade träningen var att köra vattnet i 30-60 sekunder för att spola vattnet som hade suttit i rören, längre om det fanns kända problem. Var tvungen att lägga till detta eftersom det kom upp igen och inget OP svar på svar, Hur skulle en rörmokare även veta vilken typ av lödd används? Jag har använt gammalt 60/40 lödmedel före de ledningsfria kraven och blyfri och silverlödd, för att säga sanningen om det är bra att jag bara kan berätta skillnaden i silverlödd och även då om någon var riktigt bra finns det inte tillräckligt för att berätta skillnaden.

    
svaret ges 16.06.2018 13:06