How att utesluta vissa orsaker till 15 amp brytare som håller tripping

1

En av breakersna i min lägenhet fortsätter att trippa även efter återställning. Det är en 15 amp krets som matar ett sovrum, används som hemkontor / inspelningsstudio med en bärbar dator, 2: a bildskärm, en mixer, stereoförstärkare, synthesizer, modem, wifi router, skrivare etc.

Det har varit problemfritt i fem år, men efter en stor stor storm för några dagar sedan, som kanske inte är relaterad, då började brytaren resa när jag började plugga tillbaka i allt jag hade unplugged under stormen.

Jag testade alla enheter en efter en och fann att förstärkaren kommer att resa när den slås på varje gång utan att misslyckas. Jag lyckades också att köra det några gånger på 2 datorer, bildskärm, mixer etc., men det här provet var svårt att repetera.

Precis när jag trodde att förstärkaren skulle skylla, tog jag det runt och testade det på olika kretsar i hela lägenheten och det springer aldrig några andra breakers, oavsett om solo eller andra apparater körs.

Underhållsporten från lägenheten kom, tittade på brytaren kort, återställde den, testade lamporna i rummet och sa, "det är bra" och han tror fortfarande att det är min förstärkare, inte brytaren.

Jag är inte så säker, men jag behöver hjälp med att bestämma saker, så jag kan få lite ammunition att gå tillbaka till dem och föreslå vad jag tror kan orsaka det att resa.

Några förslag på vad det kan vara, vad ska man leta efter eller vad ska man testa?

    
uppsättning J2G 04.06.2018 22:14

3 svar

0

Förmodligen är det enklaste sättet att avgöra om brytaren har gått dåligt att byta brytare mellan två 15 A-kretsar. Om problemet följer avbrytaren vet du att det har utvecklats en hårtriggare.

En annan men svårare möjlighet är att ansluta något som drar strax under 15 A. Du angav inte linjespänningen, så jag väljer 117 V. 117 V vid 15 A levererar 1,8 kW. Om du har en brödrost, rymdvärmare, hårtork eller något betygsatt för 1,5 kW, kan det vara ett bra test.

Apparater som sätter större delen av strömmen i en värmare skulle vara bäst att inte molna problemet med stora startströmmar. Även värmare torkar mer när det är kallt, men någon väl fungerande brytare ska kunna rida ut den korta strömmen. Om brytaren fungerar bra vid knappt 15 A kontinuerligt men fortfarande misslyckas när stereon är påslagen, kanske den inte rinner ut korta störningar som den ska.

Din stereo har antagligen en mycket större överskott. Det låter som att denna brytare har utvecklat en hårtriggare och är nu känsligare för korta överströmsförhållanden än vad den borde vara.

    
svaret ges 04.06.2018 22:25
0

Om förstärkaren kopplades ur under stormen, skulle jag misstänka att en överskott skadade brytaren något och orsakade att den skulle resa snabbare på en surge. Ökningen från vändljuset på ett par i taget är inte tillräckligt för att resa det, men den större överskottet som orsakas av förstärkarens strömförsörjning är.

Byt tillfälligt trådarna i panelen mellan två intilliggande 15A-brytare. Om problemet kvarstår med brytaren är brytaren definitivt problemet. Om problemet kvarstår på samma krets, är problemet INTE i brytaren; det är antingen i kretsledningarna eller i förstärkaren.

Observera att byggkoden nu kräver bågfelsbrytare i vissa bostadsområden, inklusive sovrum. Tyvärr är dessa berömda för störningar, även när de inte skadas. Om det här är en AFCB, är det ännu mer sannolikt att en stormöverskott har gjort det känsligare för transienter än det borde vara.

    
svaret ges 04.06.2018 22:24
0

Om du eller din underhållsman vill ge någon ammunition alls måste du kunna göra ett rimligt argument. Så du behöver verifierbara bevis. Du kan få det genom att använda en ammeter, helst en som ger dig en hög och låg läsning. Så du skriver ner varje brytare, dess storlek, testa den och den strömstyrka den läste när den trippade. Även om du har en multimeter kan du läsa spänningsfallet över brytaren för att se om det är ovanligt högt motstånd. Du kan vanligtvis köpa båda meter för ca $ 100,00.

Det går inte att verifiera utan mätare. Om du underhållare säger att allt är okej, fråga honom hur han bestämmer det. Om han inte har några mätare är hans analys mute.

Så någon måste testa den med mätare för att få lite av kontrollerbara bevis. Det är bättre än att titta på varandra och ropa "lögnare lögnarebyxor i brand".

    
svaret ges 04.06.2018 23:31