Vilket är det bästa sättet att städa ut tvättmaskinens avgasuttag?

12

Min torktumlare går ut ur mitt tvättstuga, in i mitt vind och går för cirka 15 meter innan det kommer utanför. Med tiden har lånet byggt upp en hel del. Vad är det bästa sättet att rengöra detta? Sektionerna på vinden är anslutna via kanalband.

Om det inte är en lätt uppgift, vilken typ av lokala platser skulle den här tjänsten göra. Skulle värme och luftkonditionering ställen ha denna typ av service?

    
uppsättning Jason 28.03.2011 19:23

8 svar

13

Du kan noga göra det själv billigare än att hyra ut det. Du kan försöka något liknande det här ventilationssystemet . Det verkar ha ganska bra recensioner på Amazon, och för $ 25 är det värt ett skott. Det hävdar att man har en 12-räckvidd och möjligheten att navigera varv i ventilen, så det kan hända att du måste gå på de sista 3 'från andra änden.

Obs! Du behöver en borr för att bifoga den till. En shopvac skulle också vara till hjälp, men om du inte har en innehåller satsen en bilaga som du kan använda med din torktumlare.

    
svaret ges 28.03.2011 19:41
6

Du ska rengöra din torktumlare en gång om året för att förhindra brandfara.

Den vanligaste saken att rengöra en torkkanal är en borste med ett långt flexibelt handtag. De gör dem specifikt dimensionerade för torkkanaler. Här är en vanlig en :

Koppla ur torken och tryck in ventilen i kanalen. Kör det fram och tillbaka några gånger. Håll ett vakuumhänt. Du kommer att göra en röra.

Om din kanal ventileras någonstans på marknivå kan du enkelt svepa från båda ändarna. Eftersom det låter som dina ventiler till taket, kommer du antagligen bara att sopa inifrån insidan. Du bör dock noga kolla in den utvändiga ventilen för att försäkra dig om att den inte är ansluten och att den öppnas / stängs ordentligt.

Om din kanal har mycket skarpa böjningar eller är mycket lång (längre än borsthandtaget kan nå) måste du koppla av sektionerna av kanalen och rengöra dem individuellt.

När du har svept kanalen kanske du också vill tänka på hur du kan konfigurera kanalen för att göra det enklare för nästa gång. Din torktumlare kan inte vara upp till kod heller (många hem är inte).

    
svaret ges 29.03.2011 15:13
4

Jag vet att du redan har detta problem och frågar om att rensa upp det. För att förhindra att detta händer i framtiden, bör du överväga att installera en av dessa luddfällor nära utgången av din torktumlare :

Jag har en och det verkar fungera mycket bra. Du måste popa upp toppen och rengöra luddet några veckor beroende på hur mycket torkning du gör.

    
svaret ges 29.03.2011 05:39
1

Jag har använt verktyget för torktumlare, min ventil går under mitt hus och över bredden av detta rum. Det tar en maktborr, och du kan köpa en extra 12 fot för att lägga till de 12 fot som följer med det kit som jag hittade denna produkt i sektionen för torktumlare. Jag måste upprepa processen flera gånger faktiskt tills det kom ut ckean

    
svaret ges 11.03.2014 04:45
0

Skorstenen tjänsteföretaget jag hade installerat en liner i min skorsten gjorde också torktumlare rengöring. Jag tror att vissa luftrengöringsföretag också gör torktumlare också.

    
svaret ges 28.03.2011 22:19
0

Om det inte böjer, kan du använda en skorstensborste, som i huvudsak är en lång pinne med en borste i slutet.

    
svaret ges 28.03.2011 19:40
0

Jag vet att det är ett roligt svar, men jag har använt en tegel med hål i den och ett rep knutet till det för att få täppa ut en då använda penslarna som rekommenderades.

Bara självklart om det är en rak ventil från vinden.

    
svaret ges 02.06.2016 18:07
-2

Om kanalen är extremt igensatt, behöver du en professionell. Verktyget för konsumenterna har inte styrkan att driva igenom träskor. Om borsten fastnar vilket är mycket möjligt på grund av leder som inte är spol eller skruvar som inte är tillåtna, måste du anställa någon för att göra ett extra jobb.

    
svaret ges 17.04.2014 16:01