När du flyger till Peking (PEK) och sedan till ett hemligt slutmål, när går du igenom passkontroll?

5

Jag planerar en resa till Kina och kommer att flyga till min slutdestination via Peking (PEK). Vid vilken tidpunkt går jag igenom passkontroll: i Peking (dvs. innan du går ombord på min andra flygresa) eller på min slutdestination? Jag vill se till att det finns tillräckligt med tid i min layover för en lång passlinje.

    
uppsättning Jason 27.06.2014 00:27

2 svar

4

Ooh, jag var bokstavligen där i natt ... ja, igår deras tid!

Jag kom från Tokyo, Japan. Alla passagerare går ut på samma gång, och sedan runt hörnet finns två linjer - internationell transitering och andra. Om du flyger inrikes är det här punkten där du kommer in i Kina, eftersom alla som inte gick med mig för mer internationell flygning gick igenom den linjen till höger.

Efter det var det kaos i säkerhet, påsecheckar, de konfiskerade min stora telefonladdare för att inte ha maktetiketter på den, men det tog mig ca 30 min i transit, så jag skulle lägga till lite. De verkade ha mycket fler passoffersoner för den linje du skulle gå igenom än de gjorde för oss genom att flytta människor - även om vi fortfarande fick checkas av någon anledning.

För mer information, Peking flygplats har en sida på stegen i processen från internationell till nationell överföring .

    
svaret ges 27.06.2014 00:46
1

Jag gjorde det en gång - för några år sedan. Jag anlände till Peking på Emirates Airways och överförde till ett inrikesflyg på China Airlines. De tre benen (London till Dubai till Peking till Dalian) var på samma biljett / bokning.

Om jag kommer ihåg rätt, var jag tvungen att gå igenom passet och viseringskontrollen i Peking flygplats. Jag var också tvungen att få och kontrollera mitt bagage på hemmaflygningen - men det gjordes på samma sätt som hur du får / kontrollerar ditt bagage om du flyttar i USA (dvs separat plats).

Allt detta var i mitten av en natt (flygningen anländer till Peking om midnatt med flygningen till Dalian lämnar klockan 6 på morgonen) - men jag kommer ihåg att det finns en hel del passofficer. Hela processen (gå från porten, passkontroll, bagageåtervinning / omprövning) tog cirka 45 minuter.

Det var ungefär 7 eller 8 år sedan men jag vet inte om någonting har ändrats sedan dess. Jag vet inte heller om det är viktigt att internflyget var på ett annat flygbolag. även om den här delen inte skulle ha någon inverkan på passet / visumkontrollen.

    
svaret ges 17.06.2015 20:19