Varför är Rakettbjörnbjörn en tvättbjörn?

10

Det finns en rättvis historia på Rakett Raccoon på de olika wikiserna, men ingen verkar svara på en ganska specifik fråga - varför är han en tvättbjörn? Wikipedia ger en out-of-universesförklaring och säger "Tecknet skapades av Bill Mantlo och Keith Giffen och medvetet inspirerad av den klassiska Beatlesongen "Rocky Raccoon" ".

Finns det en universums förklaring till varför en utomjordisk civilisation hade en tvättbjörn som sin vårdnadshavare?

    
uppsättning dlanod 21.07.2012 02:04

1 svar

10

Rakett tvättbjörn finns inom Marvel Universe Earth-616 kontinuitet. Karaktären har en komplicerad back-story i universum. Han uppträdde först i Marvel Preview # 7 (juni 1976). Här är den förkortade versionen.

  • Alien humanoider bosätter den största planet i Keystone Quadrant-stjärnan.
  • De bygger ett sanatorium för att studera en mängd psykiskt sjuka patienter.
  • Utlänningar bygger en robotpersonal som hjälper till att behålla patienterna.
  • Utlänningar förlorar sin finansiering och lämnar robotarna kvar för att ta hand om anläggningen.
  • Robotarna bryr sig om sina patienter och genetiskt modifierar djur för att ta hand om patienterna, så att de kan lämna andra betesmarker.
  • Ranger Rocket Raccoon är ledare för den gruppen som skyddar djur.

Och för de vetenskapliga puristerna bland er: Det är troligt att han är en tvättbjörnsliknande organism, inte nödvändigtvis en tvättbjörn från jorden. Men för icke-vetenskapens skull är skillnaden minimal. Star-Lord kände igen honom som en tvättbjörn och det är vad han kallar sig själv.

Överväga författarna i den tiden, mindre än fantasifulla och lämna den där ... Försök att inte läsa för mycket undertext i den. Under den tiden gjorde författare vad de trodde skulle kunna ge i dollar. Vetenskapliga renheter, utomjordingar och planetary genesis koncept var inte ett övervägande. Bara spring med det.

    
svaret ges 21.07.2012 05:45