Är det möjligt att lägga till en annan passagerare när jag reserverar för min biljettbiljett så vi kan få angränsande platser?

14

Jag planerar att åka hem. Saken är, jag går hemma ensam men kommer att återvända med min dotter.

Är det möjligt att få en biljett med en avgång, och två retur? Så vi kan få plats bredvid varandra eftersom hon är mindreårig.

    
uppsättning MiniCoop3r 31.01.2017 00:53

3 svar

7

"Är det möjligt att få en biljett med en avgång och två retur?"

För det scenario du beskriver, NEJ .

Du kan dock göra två separata bokningar än flygbolaget (du måste ringa om du inte gör det i telefon) länka reservationerna .

Om en av er har statusförmåner, kommer de att ge den andra till de matchande segmenten. Agenterna ser också, lättare åtminstone, att du reser tillsammans.

    
svaret ges 31.01.2017 04:10
16

Såvitt jag vet är det inte möjligt. du skulle få två biljetter. Alla passagerare på en resväg ska flyga exakt samma resväg. Så du kan göra det på ett av följande sätt:

  • Köp en enkelriktad biljett för dig själv, och en annan enkelriktad biljett för dig båda. Det här är vad flygbolagen vill att du ska göra - och de skulle älska dig för det - och det här är vad som kostar dig mest (om du inte flyger billig).

  • Köp en rundtur för dig själv och ett sätt för din dotter (eller en rundresa med bortkastad retur för henne). Detta är billigare än ovan, men lägger dig på separata biljetter. Vanligtvis inte en stor sak om inte ditt flyg är överbokat (där kan du hamna i en situation när en av er ombord, medan en annan inte är). Även om din dotter är mindreårig, skulle vissa flygbolag göra dig omedelbart till en "ensamkommande mindre avgift" vid bokningen (JetBlue gör det till exempel).

  • Köp en rundresa själv, och antingen ett sätt för dig båda eller en rundresa för dig båda från din destination. kasta bort avkastningen. Detta är förmodligen det billigaste sättet (om du inte flyger billig), men det är mot flygbolagets "transportförhållanden". Straffarna i verkligheten är emellertid obefintliga.

Notera, som sagt i kommentarerna, att sätesarrangemanget inte har något att göra med att ha båda personerna på samma bokning - det är möjligt att ha två biljetter och sitta ihop, och det är möjligt att sitta i olika delar av ett plan på samma bokning. Den enda verkliga fördelen som jag ser från att ha båda personer med samma bokning att om ditt flyg avbröts skulle du båda ombokas till samma flygning (med olika biljetter som du kan ombokas till olika flygningar), men det kan hanteras genom medel.

    
svaret ges 31.01.2017 01:01
7

Med de flesta flygbolag kan du reservera platser, ibland till en avgift, i god tid före ett flyg - så reservera bara din och din dotter på samma gång. Om du inte kan göra det eller misslyckas med att göra det är det troligt att mycket sannolikt innebär att en medlem av kabinbesättningen kommer att leda till att passagerarna flyttas som krävs för att de två ska kunna sitta ihop. Flygbolag gillar inte att placera minderåriga bredvid främlingar.

    
svaret ges 31.01.2017 01:38