Traveling till USA från Marocko via Barcelona behöver jag transitvisum Om jag uppmanas att samla mitt bagagebagage (med olika flygbolag) [duplicera]

3

Jag kontaktar dig om ett av problemen som jag tror att jag kommer att få dem under min resa genom Barcelonas flygplats.

Jag reser från Marocko (CMN Airport, Casablanca) till Indianapolis, USA. Jag har USA-visum och jag fick reda på att jag kan få problem (jag är säker på att jag som marockansk inte behöver en transitvisering i Spanien), men i min elektroniska flygbiljett måste jag stanna i Barcelona Airport i 6h och 35min och samtidigt måste jag få mitt incheckade bagage och jag måste registrera dem igen på samma flygplats (samma terminal 1 (ankomst / avgång). Min fråga är: ska jag ansöka om transitvisum om jag ska stanna 7 timmar i flygplatsen och väntar på min andra flygning (även om jag uppmanas att söka efter mitt bagage och jag uppmanas att registrera dem igen vilket betyder att jag måste gå igenom den säkerhetskontroll jag tror).

Jag hoppas att jag är tillräckligt med min fråga och lägesbeskrivningen. Jag vill tacka i förväg för din tid och förståelse.

    
uppsättning Khadir Lazar 15.11.2018 14:43

1 svar

1

Ja, om du måste samla påsar eller gå in i Spanien av någon annan anledning, behöver du en Schengenvisum med kortare vistelse (typ C). Bagageinsamling är efter invandring och det finns inget sätt runt detta.

Om flygbolagen kunde kontrollera påsarna till BOS, skulle du ha kunnat stanna i avgångs- / transitområdet utan att behöva visum, åtminstone enligt Timatic.

    
svaret ges 15.11.2018 16:00