Fyra till sex dagar i Skotska höglandet - Frågor om att hyra bilar och boende [stängd]

7

Jag kommer att spendera ca 4 till 6 dagar i Skottland med min fru i cirka 2 veckor. Vi planerar att köra runt och se några av de vackra sevärdheterna och platserna på högländerna (och öarna, kanske?).

Vi kommer från Brasilien, men vi kommer från Belfast via Stena Line färjan. Min plan är att få en bil i Stranraer och kör sedan runt, förmodligen reser runt Highlands från Glasgow till Edinburgh. Vi har varit i Edinburgh innan, men inte Glasgow.

Problemet är att vi inte kunde boka allt i förväg den här gången, så de riktiga frågorna skulle vara:

 • Är det möjligt för mig att bara komma till Stranraer och hyra en bil?

 • Eftersom ingenting alls är bokat just nu är det för galet att bara köra runt högländerna (guideböcker och GPS i handen) och försöka hitta B & Bs, vandrarhem och liknande runt?

 • Om det är möjligt, vilka städer skulle rekommenderas att stanna för att sova och sightseeing? Jag vet om Inverness på grund av Loch Ness, men ... Jo, det är ganska mycket allt jag vet!

 • Ledsen om den snälla frågan kommer jag att ge mer information om någon frågar.

      
  uppsättning malvim 14.03.2012 16:35

  3 svar

  5

  Om du redan har gjort Edinburgh kan en bra väg vara Glasgow (är precis som alla andra stadens bra museer och konst) uppför Loch Lomond, väster vid Crianlarich och leder via Glencoe upp till Fort William. Därifrån kan du gå norrut till Skye eller upp till Great Glen till Inverness. Om du är whiskyfläkt, besök en eller flera Speyside-destillerier, och kör sedan söderut mot Edinburgh.

  Generellt bör denna tillgänglighetstid på de flesta ställen vara bra, i själva verket gillar jag ofta att köra och se var jag hamnar.

      
  svaret ges 14.03.2012 18:43
  6

  1) Hyrbilen.

  På biluthyrningssidan vill du förmodligen boka online på ett par dagar eftersom du vanligtvis sparar ca 50 kr med ett företag som Hertz (som råkar ha ett kontor kopplat till färjeterminalen där du landar) och du kan undvika att missa. Med hyrbilar i småstäder ser du till att du plockar upp måndag till fredag i öppettider annars kommer du sannolikt att bli stuckad med efter timmars debitering eller du kommer att dyka upp för att hitta kontoret stängd. Om du inte kan göra det där under veckan, ring företaget och få bekräftelse som de öppnar helgerna.

  2) Kartor, GPS, guideböcker, vandrarhem och B & B är alla bra saker att använda när du reser.

  3) Här är länkarna från den forskning som jag har gjort för min resa senare i år. Det finns inga detaljer om destination på östkusten, Edinburgh eller Glasgow.

  Whisky i Speyside: Glen farclas , Glen Fiddich (gratis) , Glen Livet (gratis) , Macallan , Aberlour

  Whisky på Skye ö : Talisker

  Castles:

  I Storbritannien har de en tendens att ringa stugor eller befästa hus, slott och Skottland är inte annorlunda. Jag blev besviken förra året för att ta reda på slottet Blair Atholl var ett ståtligt hem med två kanoner utifrån (brist på planering). Jag tycker att ett slott ska se imponerande och kunna hålla en medeltida armé, så de som nedan ska uppfylla den förväntan, jag har också släppt ut ruiner.

  Lakes:

  Kraftverk: Det finns en sträng av 5 hydrokraftverk längs Tummelfloden, det är intressant att se en om du inte har tidigare. Det är gratis och tar inte längre än en timme.

  Pitlochry har en av hydrostationerna i närheten, liksom ett vandrarhem och flera pubar och restauranger (baserat på minne när jag körde igenom i augusti för att se kraftverket)

  boende: SYHA är den skotska vandrarhemföreningen, som jag använder som utgångspunkt för att planera min resa.

      
  svaret ges 14.03.2012 18:19
  3
 • Även om du kan hyra bil i Stranraer kan det vara mer ekonomiskt att ta direktstationen till Glasgow flygplats (faktiskt Paisley) där stora hyrbilskontor finns. Dessutom, om du inte är intressant att besöka Galloway och Ayrshire ändå, sparar du dig 200 miles av hyrbilräkningen.

 • Det är ganska lätt att köra runt högländerna och bara hitta en B & B där du hamnar, förutom under juli och augusti när saker kan vara upptagna. Använd turistbyråns kontor i varje by, eftersom de kommer att ha listor över tillgängliga B & B-platser och kan ordna ditt ord till dig även med kort varsel.

 • Stör inte för mycket med Inverness och Lochness. De kan vara kända men de är inte så stora. Du måste köra förbi många bättre sevärdheter för att komma dit från Glasgow. Jag föreslår att du strävar efter Loch Lomond och Trossachs National Park, Loch Tay, Argyll, Glen Coe och södra Hebriderna som Arran, Bute eller kanske Isle or Mull. En resplan för en sådan resa finns här: Skottland på en vecka: Vad ska du se och göra?

 • svaret ges 15.03.2012 13:47