yeast ersättare och korrekta mätningar

4

Jag undrade om jag kunde få lite råd eftersom jag har intolerans mot jäst och har hört talas om några substitutioner från: bakpulver, bakpulver, citronsaft, mjölk och yoghurt. Frågan är hur jag mäter dessa i bröd eller bakning för att göra vad jag uppstår? Jag har hört att i mellersta öst använder de sällan jäst till brödbakning och deras bröd stiger fortfarande. Jag vet bara inte de korrekta mätningarna jag skulle använda, om ett bröd recept kräver 1 eller 2 paket jäst och blandar dem i vatten blandar du en tsk bakpulver och 1 tsk citronsaft ihop?

Om du kan ge mig några råd om detta som skulle uppskattas, tack.

    
uppsättning AnimeLady4U 18.10.2014 20:52

3 svar

4

Det finns inga substitut för jäst. Det du listar är inte substitut, men alternativa syrmedel: antingen det faktiska bakpulveret eller en kombination av natron och citronsaft eller yoghurt. Mjölken bidrar inte till att förhöjas alls.

Det finns inget du kan göra för att efterlikna vanlig jäst eller surdeg (som består mestadels av vilda jästar). Om du skulle använda en kemisk syrmedel i ett brödrecept, skulle allting vara fel - ingredienserna, proportionerna, men mest av allt processen. Det kommer att misslyckas eländigt.

Det finns två klasser bakverk som används som bröd och innehåller inte jäst, snabbbröd och osyrade bröd. Quickbreads är gjorda med kemiska syrmedel. Numera bakar nästan ingen dem för att användas som bröd, men snarare som en typ av mindre elegant tårta. Så recepten vanliga idag är för de söta och fruktiga sorter som bananbröd. Men om du kan hitta en källa till andra världskriget recept, hittar du förmodligen vanliga snabbbröd utan socker, avsedda att användas istället för jästbröd.

Osyrade bröd stiger inte, de är en klass som innehåller saker som tortillor och naan. De är verkligen populära i Mellanöstern, men det är inte sant att "deras bröd stiger fortfarande" - det gör det inte, och det är inte avsett att. Du kan få lite puffiness om du har en mycket varm ugn, men det är omöjligt med elektriska apparater på 360 volt eller lägre, det görs i träugnar. Och pitaen förblir fortfarande mest platt, den är bara något luftigare, men den kan inte formas som en loaf och fortfarande baka.

Jag är ledsen att höra om ditt tillstånd, men allt du kan göra är att söka efter recept för quickbreads och flatbreads. Jäst kan inte ersättas.

Det finns en del förklaring på utjämningsmekanismer i denna fråga: Varför finns det inga recept som kombinerar både jäst och bakpulver? .

    
svaret ges 18.10.2014 21:12
1

Spjäll kan göras utan jäst. Det var och är fortfarande matkällan för resande stockman och drovers i Australien, och det stiger lika mycket som vanligt bröd. Försök att söka efter ett spjällrecept som ett alternativ.

    
svaret ges 08.07.2016 02:56
-1

Som andra har sagt är det ingen sann ersättning för jäst. Det finns andra alternativ och den som jag har hittat fungerar bäst med natron, vatten och mjölk. Lycka till!

    
svaret ges 13.12.2016 02:20