Finns det någon objektiv anledning att gynna d20PFSRD över Paizo PRD?

28

Jag har sett olika referenser till onlinehandböcker för Pathfinder på d20pfsrd.com och paizo.com/prd .

Vad är skillnaden mellan dessa två webbplatser?

Eftersom kärnreglerna sannolikt kommer att vara desamma, har en mer "officiell" källa till regler verklighet. Finns det några skillnader i innehållet som erbjuds? t.ex. Ger d20PFSRD något som PRD inte gör (eller saker som ska betalas), eller missar Paizo någonting av människor som använder d20PFSRD att de kan investera i att göra nya material?

Finns det någon verklig objektiv anledning att använda en i stället för den andra?

    
uppsättning StuperUser 07.06.2013 10:13

4 svar

41

Jag använder d20PFSRD nästan uteslutande eftersom det lägger till en massa saker som den officiella PRD inte gör. De är lika i tid för uppdateringar av officiellt Paizo-innehåll, men PFSRD innehåller också ...

 • Vanliga frågor och förtydliganden. På PFSRD söker de efter vanliga frågor och foruminlägg som klargör twiddly bitar om reglerna och lägger dem i sidor på sidan och länkar dem till källan. Se här Domäner & Underdomäner sida som ett exempel.

 • Mer innehåll. PRD har bara innehåll från Paizos hårdback regelbok, men d20PFSRD har alla mjukvaror också.

 • Tredje parts support. PFSRD innehåller också många tredjeparts Pathfinder-innehåll, tydligt märkt som sådant.

 • Bättre organisation. Jämför d20PFSRD Elf sida till PRD Elf-sida . PFSRD-sidan lägger till aktuell relevant information där (slumpmässiga höjd / vikt tabeller etc.) medan PRD innehåller elutrustning och magiska objekt som bäst placeras på en annan plats. Det här är mycket mer användbart för de flesta spel i realtid.

 • Verktyg - PFSRD har ett gäng slumpmässiga generatorer, databaser, etc. PRD är bara text. Exempel: Stavningsdatabas

 • "Labs" - PFSRD har platser för vanliga människor att sätta sina homebrews eller annan relaterad info (som Treantmonks Lab länkar till hans klassguider). Åh, och till och med Hero Lab-datafiler.

 • Bättre formatering och hyperlänkning. PFSRD gör fler underrubriker och sidofält och grejer, och tar också mer uppmärksamhet åt hyperlänk fram och tillbaka. Jämför Stealth och Stealth .

 • Den minus av PFSRD är de främsta annonserna. Men någon måste betala för att köra webbplatsen. Jag önskar bara att de formaterade dem bättre, de slogs på senare i designen och det visar.

 • Jag antar förmodligen att de får dem att använda PRD för Pathfinder Society play eftersom "det är officiellt" eller vad som inte, men för normal hemspel / GMing hittar jag PFSRD-vägen, mer användbar och när jag går igenom en länk till PRD från någonstans tror jag "Åh, stackars kille ... Han vet inte om PFSRD ..."

  d20PFSRD lägger inte någonting som "ska betalas för", bara lagligt OGL-innehåll. Och jag tror inte att det finns någon fördel för Paizo att använda dem med PRD, de har inte ens annonser på den. Om de var superklara skulle de gruva webbanalysen på delar som ofta nås för att driva klarhet / organisation i Pathfinder 2, men det är verkligen tangentiellt (och jag slår vad om att d20PFSRD-killarna skulle överlämna sina analyser om de frågade, eftersom alla är trevliga i Pathfinder community.)

      
  svaret ges 07.06.2013 14:28
  6

  Om du spelar Pathfinder Society Organized Play, är PRD en laglig källa för regler & innehåll, medan PFSRD inte är.

      
  svaret ges 27.06.2014 05:26
  1

  Jag gillar att använda den officiella sajten för vissa saker som feat-val när du spelar eller DM-ingar en kampanj med begränsad boks tillgänglighet.

  För kampanjen som jag kör just nu gjorde jag alla spelare tillgängliga i standard Paizo-böcker utom för mytiska äventyr. Eftersom de bara kan välja prestationer från standardböckerna kan det vara lättare att titta på listorna direkt, eftersom det kan vara en chore att filtrera bort alla böcker som du inte kan dra från på d20PFSRD.

      
  svaret ges 20.11.2014 00:00
  1

  Annonserna och kampanjerna på d20pfsrd stöder människor som klart stöder spelet. Att besöka PRD stöder inte Paizo eller spelgemenskapen alls. Så, irriterande, medan Paizo inte "missar" på det stöd som det skulle ha kommit från dig med PRD istället för webbplatsen för tredje part, förlorar den (förmodligen liten mängd medeltal) finansiering när du besöker en webbplats som de betalar för att behålla i stället för d20pfsrd.

      
  svaret ges 11.03.2015 03:52