Är det möjligt att värmeisolera (isolera) rostfria potthandtag?

2

Jag gjorde ett misstag att köpa en Cuisinart 6 qt lagerbehållare med två stora nackdelar: ogenomskinligt lock (kan inte se inuti) och oisolerade metallhandtag. Jag tänkte inte på de funktionerna som jag shoppade och den senare gör nu ganska mycket potten oanvändbar för mig eftersom jag har en gasspis och handtagen blir så heta att jag måste använda en trasa eller krukhållare och jag d behöver inte heller.

Min fråga är: finns det någon form av plastkitt (som Sugru ) som kan tillämpas över handtag till värmesäker det? Jag tänkte kanske elektrisk tejp men jag trodde att det skulle smälta.

    
uppsättning amphibient 30.03.2015 18:00

4 svar

4

Det finns en mängd värmebeständiga kisel tillbehör som kommer att tjäna ditt syfte. Här ett par från Amazon.com *

svaret ges 30.03.2015 18:20
1

Jag har tidigare använt en produkt som heter CopyFlex för att göra just detta. Det är ett matkvalitativt kiselgummi som normalt används för mögeltillverkning, men det täcker bara köksredskapets grepp om du "grov" upp ytan lite.

Det är lite av en process, men resultatet blir ganska billigt (om du använder produkten för mer än en användning) och du kan enkelt ersätta gummit om det blir skadat. Du kanske inte gillar färgen.

    
svaret ges 01.04.2015 14:58
0

Jag inser att den här tråden är 2 år gammal men jag är gift med den kille som har patentet på värmekrympbart omslag runt slangen och du slänger det definitivt runt handtagen och värmer förseglar limet med en bra hårtork.

Kommer i alla diametrar och säljs genom ett företag som han arbetar för kallad Zippertuning, är de i Arizona.

    
svaret ges 21.11.2017 01:56
-1

Jag har använt värmekrympslang på några av mina köksartiklar. Den kommer i oförstörda diametrar upp till minst 1,5 "(38 mm). Sätt på grejerna över ditt handtag, slå det med en propanfack eller ugnsbrännare, och grejerna krymper för att passa snuggly. För mer isolering kan du lägga till flera lager av grejerna. Den är tillgänglig på vanliga online-outles.

    
svaret ges 01.04.2015 14:39