Can Jag använder ett FIFA FAN ID för att komma in och lämna Ryssland för turism ändamål?

9

Jag är för närvarande i Ryssland på en 90-dagars studentvisum som löper ut i september. Jag har biljetter till den sista matchen i FIFA Confederations Cup 2017 den 2 juli. Att delta i denna händelse kräver registrering av ett FIFA FAN ID, vilket ger tillgång till stadion. Enligt Vanliga frågor om FIFA FAN ID :

FAN IDs are issued to all spectators of the FIFA Confederations Cup 2017 for access to a stadium. FAN ID gives the opportunity to use free transport services on the match days in the host city the sports events. The foreign citizens, who come to the Russian Federation as spectators of the FIFA Confederations Cup 2017 matches, can use their FAN IDs for multiple visa-free entry into and exit from the Russian Federation upon presentation of valid identity documents that are recognized as such by the Russian Federation, during the period that starts ten days before the date of the first match and ends ten days after the date of the last match of the FIFA Confederations Cup 2017.

Med tanke på ovanstående skulle det vara lagligt för mig att lämna och återge Ryssland för turismsändamål (till exempel besök Finland eller Estland) genom att använda mitt FIFA FAN ID?

Jag anser att avsedd användningen av denna funktion i FIFA FAN ID är att resenärer ska komma in i Ryssland för att se FIFA Cup, inte för visuminnehavare som att jag ska lämna för turism ändamål.

Även om det här är tekniskt lagligt, är det en bra idé?
Jag skulle vara intresserad av att höra för och nackdelar med sådan resa.

    
uppsättning ABlueCrayon 25.06.2017 21:15

2 svar

5

Det här är inte en bra idé. Visum och viseringsbefrielse är problem för specifika ändamål, och viseringsfri inträde med FIFA Fan ID är att du kan titta på fotbollsmatcher och göra lite turism, inte att studera. När du försöker skriva in Ryssland igen med Fan ID, kommer invandringschefen genast se att du har ett oväntat studentvisum och kommer sannolikt (och korrekt) att slutsatsen att din anledning till att komma in i Ryssland inte har något att göra med fotboll. Jag skulle förvänta dig att du inte skulle kunna komma in under dessa omständigheter, vilket leder till en hel massa problem: du kan inte avsluta din kurs, du kan inte få dina saker från din lägenhet, att få visum i framtiden blir svårare, och så vidare.

    
svaret ges 02.07.2017 03:09
2

Det ser ut som ett giltigt flytt från dig, men du borde noga vara förberedd för några frågor. Efter gränskontrollsökaren skannar ditt ID, de kommer definitivt att få all information om dig, och med stor sannolikhet får de se din visum. Du kan bli frågad om det, om det fortfarande finns, och har du det med dig (som om du har tappat det, måste de avbryta det så snabbt som möjligt). Nästa fråga kommer att vara, varför använder du inte visumet. Om det tillåter flera återinmatningar, då är du bra, bara att förlora lite tid vid gränsen.

Men det är verkligen enkelt för dig att bara använda din visum, tror jag.

Uppdatering : Som från kommentarer ser det ut som att din visum är en entré, så det är nog inte den bästa idén att kolla på systemet, eftersom du kan se väldigt misstänksam: FAN-id jobbar endast i 10 dagar efter FIFA ConfCup, och din visum är till september, så tekniskt sett bryter du lagen, kommer in i landet för andra gången, eftersom du tydligt inte kommer att återvända från Ryssland efter att FIFA ID slutar.

Även om du klarar av det, kan du fortfarande möta några problem i framtiden med att få andra viseringar, eftersom ambassadens saker kommer att se att du har angett Ryssland två gånger med en visumvisavisering. Så det är verkligen halt väg, vilket kan ge dig mer problem än roligt.

    
svaret ges 01.07.2017 18:21