Did Data och Tasha Yars "förhållande" fortsätter efter polyvattenhändelsen?

11

I Den naken nu har Tasha och Data en "ögonblick" tillsammans medan det påverkas av polyvoviruset. Senare ser vi att han fortfarande har en holo-staty av henne. Klart har han "känslor" för henne (av något slag), även efter att hon hade

Passed away.

Fortsatte deras relation någonsin, även om det bara var nära vänner?

    
uppsättning AncientSwordRage 17.08.2012 19:23

2 svar

8

Det fortsatte inte romantiskt: i slutet av The Naked Now berättar Tasha: "Jag kommer bara att säga det här en gång: Det har aldrig hänt" och som ett resultat, När han blir ombedd att förklara varför han har sin holo-staty (i Människans mått ), dödar han ursprungligen.

Som NominSim kommenterade ovan var de goda vänner vid tiden för Tashas död, men det är aldrig påpekat att detta är ett resultat av eller fortsättningen av händelserna The Naked Now . De flesta av seriens huvudpersoner verkar bli goda vänner tidigt.

    
svaret ges 17.08.2012 20:38
6

Det fortsatte definitivt som goda vänner, i hennes memorial speech Tasha ringer Data "min vän". Såvitt kanoniska bevis mot deras fysiska relation fortsätter, minns jag inte något.

Enligt det här svaret Datas senaste kända intimitet som han pratar med Borg-drottningen om, är troligen Tasha, men stjärnans datum som författarna gav upphov till var sannolikt blandad (eftersom det är ett datum efter dog hon).

Det är troligt att även om jag vägrar att undersöka det förmodligen gott om "fanfic" tillägnad detta ämne, men så långt som rakt från de kanoniska källorna tror jag inte någonting sägs om deras fysiska relation fortsätter Tasha Jag tror kommentarer till Data som "det hände aldrig" i slutet av episoden i fråga. I kombination med att hon talade om honom som en "vän" i sitt memorialtal sätter han honom i " vänzonen "(obligatorisk TV-Tropes varning) jag är rädd.

    
svaret ges 17.08.2012 20:40