London på kollektivtrafik: vilken typ av biljetter att använda?

38

Jag besöker London för ett par dagar och planerar att använda kollektivtrafik där.

Vilken typ av biljett skulle det vara mest användarvänligt att använda? Får jag det mesta av singelbiljetter, dagskort, ett Oyster-kort eller något annat? (Jag antar att Oyster-kortet är mer inriktat på invånare i London, men jag är inte säker.)

Jag skulle mestadels flytta runt i centrala London (inom zon 1 ) med boende som ligger lite längre bort ( zon 2 ). Förmodligen skulle jag ta flera turer varje dag (varav vissa kan vara under rusningstid).

Bonusfråga: medan jag säkert skulle använda röret mest, är samma biljetter vanligtvis också giltiga för bussar?

    
uppsättning Jonik 12.09.2011 20:10

5 svar

32

Om du bara ska resa i London (det vill säga inte starta utanför London, och inte besöka utanför London), då är din bästa satsning antingen ett Oyster-kort eller ett Kontaktlös betalningsbank / kreditkort .

TFL har en mycket bra webbplats på Oyster-kortet, med detaljer om hur man får en. De har också en del av webbplatsen för kontaktlös som förklarar vilka typer av kontaktlösa betalkort de gör och stödja inte. Priserna för Oyster och Contactless är i de flesta fall i princip samma och mycket lägre än pappersbiljetter. TFL har en dedikerad Besökare till London avsnitt , inklusive en praktisk intro video.

En av de stora sakerna med ett Oyster-kort eller Contactless är att det kommer att börja i Pay As You Go-läget, och om du råkar spendera tillräckligt på en dag att ett resekort skulle ha varit billigare, så är det " ll täcka kostnaden vid travelcard avgiften för resten av dagen. Den gäller på röret, på bussar, på tåg i London och DLR.

Om du börjar dagligen utanför London, kan det vara bra att köpa ett resekort som en del av en tågbiljett till London. Beror på om du ska göra mycket resor i London eller inte den dagen. Du kan dock inte köpa en biljett som är (någonstans) - > London, retur nästa dag med resekort båda dagarna, du kan bara få ett resekort som är giltigt för en dag returbiljett. Så om du skulle göra en resa i, kör runt London i några dagar, då en retur, skulle du vara bättre med Oyster / Contactless.

Med kontaktlös behöver du ett bankkort / kreditkort av rätt typ som stöds av TFL. Kolla deras hemsida för att se om din kommer att bli. Contactless har fördelen av att erbjuda en veckovis keps, vilket Oyster inte gör. Oyster har fördelen att kunna ladda in veckovisa eller längre resekort på den, kan stödja rabatter för järnvägskort etc (normalt bara användbart för brittiska besökare) och Oyster kan fyllas på en gång medan Contactless avgifter en gång per dag, vilket kan göra en skillnad för utländska kort med användningsavgifter.

TL; DR Endast köpa pappersbiljetter till London - använd Oyster eller Contactless, eller möjligen en järnvägsbiljett med ett resekort som ingår i det.

    
svaret ges 12.09.2011 21:00
11

Jag rekommenderar att du får ett Oyster-kort .

Du kan beställa en i förväg och få det skickat till utlandet också. Det tar 5-8 arbetsdagar för EU-länder och upp till 12 för andra. Observera att endast ett fåtal länder stöds - mestadels Schengen-området, USA, och väljer asiatiska länder. Kortaktiveringsavgiften är 3 GBP, och du måste också sätta in minst 10 GBP kredit i början som du senare kan använda.

Detta är överlägset det mest flexibla sättet att resa i London, speciellt eftersom du kommer att stanna mer än en dag eller två. Kolla webbplatsen för villkor och priser.

Det bästa är att du inte behöver planera dina resor för dagen för att få den billigaste dagliga biljettpriset totalt (det finns ett löjligt antal biljetter du kan köpa beroende på antalet zoner du reser genom, tid på dagen, månens fas etc.). I slutet av dagen kommer du alltid att betala minst möjligt belopp för alla resor du har gjort .

När det gäller reseövergångar finns det några som tillåter obegränsade resor under en enda dag i en eller flera zoner och brukar bryta till och med vid 5 resor.

Du kan ladda det online med ett kreditkort eller vid varje tunnelbanestation med kontanter / kort. Om detta är ditt första besök, skulle jag säga gå till det.

Observera att priset för enskilda priser är exakt samma om du köper dem direkt, så om du kan planera bra, kanske du inte behöver det alls.

    
svaret ges 11.01.2012 09:44
9

Den stora fördelen med mig på Oyster-kortet var att jag kunde klara det med ett kreditkort. Jag hittade London mycket kontantinriktad och tycktes aldrig ha pengar när jag behövde det. Kortet skulle kunna fyllas på vid varje station med mitt Visa-kort.

Jag bodde hos en familjvän som håller ett kort i huset för besökare - det hade cirka 5 pund på det när jag kom och jag försökte lämna den lite fylligare än den när jag lämnade. Men vid ett framtida besök skulle jag inte tveka att köpa en om jag bodde en vecka eller mer. Det tar gissningen ur processen.

    
svaret ges 08.11.2011 02:37
9

Tja, du vill ha ett Oyster-kort.

Nu fungerar det på tre sätt:

  • Alternativ A - Förskottsbetalning. Uppstick ett kort, och i grund och botten är allt halva priset. Bussar, tåg, spårvagn, etc.
  • Alternativ B - Buspass. Obegränsad bussanvändning, alla zoner, i en vecka.
  • Alternativ C - Resekort. Det här är obegränsad bussanvändning och obegränsad annan transport bara i specificerade zoner (vanligtvis 1, 1-2, 1-3, 2-3, 1-4 eller 1-6, även om det finns andra alternativ).

Med tanke på hur lång tid jag skulle, skulle jag personligen gå till ett resekort. Det betyder att du inte behöver oroa dig efter det. Du kan fortfarande fylla på lite extra förskott för när du går ut ur zoner, eller använd bara bussen för de bitar som dina zoner inte täcker. Lätt.

Du kan läsa allt om det på TFL-webbplatsen .

Det är värt att notera att Heathrow är Zone 6. Du kan få en 1-4, som inkluderar Richmond, och bara sätta 5 pund på förskott för att täcka dina Heathrow rider. Du kan också köpa och lägga upp Oyster-kort på Heathrow flygplats och returnera det för att få din insättning tillbaka i slutet. Heathrow och röret fungerar väldigt bra i tandem - förutsatt att röret löper, förstås;)

Mer information finns i en annan fråga Vi har på detta .

    
svaret ges 11.01.2012 09:50
0

Som redan nämnts i det accepterade svaret, istället för Oystercards kan du använda ett bank- eller kreditkort som gör kontaktlösa betalningar.

Kostnaden kommer att tas från din bank eller debiteras på ditt kreditkort, men i de flesta fall kommer det att fungera som ett Oyster-kort, ibland ger det till och med fler fördelar.

När de andra svaren skrevs var det relativt nytt och begränsat men idag är det ganska vanligt och alternativen i kollektivtrafiken i London är bredare än vad de brukade vara.

    
svaret ges 02.01.2017 23:43