Källväggar: alla alternativ till trä?

0

Jag är nu redo att återskapa källaren som översvämmade. Se de skrämmande bilderna nedan ..

Vissa frågor:

a) Varför i världen finns det ett lager av plast på dubbar - måste jag göra detsamma eller var det 80-talet?

b) Finns det ett trä som inte kommer att riva under vatten? Om källaren översvämmer igen ... Finns det en vattentät sheetrock?


    
uppsättning Dannyboy 30.12.2015 03:46

2 svar

1

Hur hemskt. Studs och plast var ett hemskt misstag. Jag tror att du är helt på rätt väg att ersätta allt med material som inte bryts ned av vatten. Basements kommer att översvämma.

Återställning av alla källarväggar som är tillverkade av betong är lätt i princip. Täck en sådan vägg med 3-4 "skumisoleringskort (EPS, XPS eller polyiso) och täta och bantera kanterna. Du kan skära kanaler för elboxar (använd metall). någon smak av gips) och sedan sätta på en skummad kalkplast, kanske måttad med en liten mängd gips för att göra det härdare snabbare (avancerad teknik, träna först). Det här är en vägg som skrattar åt vattnet.

Ser ut som om du har en utkikningskällare. Det betyder att du har en eller flera studväggar. Om ingen av väggarna har trä på golvet, så är du bra med ovanstående råd och du kan täcka upp vilka dubbar som kvarstår med gips eller vad som helst, men ta tillfället i akt att avlägsna plastångspärren i alla studväggar ( va, varför är folk så besatta med ångspärr?). Du behöver inte heller ha ett ångspärr i din vägg om du inte är norr om Illinois, eller speciellt i alla klimat där du använder luftkonditionering. I blandade klimat orsakar de fler problem än de löser.

Om du har några studväggar som går till marken är det mer komplicerat. Det går inte att ta bort allt träet från dessa väggar om du inte är villig att ta bort väggarna och bygga om dem från betongblock. Om träet i dessa väggar blir våt och håller sig vått, kommer det att ruttna. Det finns inget praktiskt sätt att förhindra obehandlat trä från ruttning i närvaro av stående vatten. Om det bara är en vägg, kan du anställa någon för att bygga upp några få meter av betongblock och följ sedan ovanstående råd.

    
svaret ges 30.12.2015 04:13
1

Plasten är en ångspärr. Den används eftersom dessa är obehandlade glasfiberisoleringsbatterier.

I kalla klimat förhindrar ångspärren att fukt i bostadsutrymmet tränger in i och kondenseras i kylareisoleringen där det minskar isoleringsegenskaperna eller sämre, fryser.

När det byts ut, måste det finnas någon form av ångspärr om den står inför isolering eller oskärmad isolering med plastplastik.

    
svaret ges 30.12.2015 04:10