Do Kanadensiska medborgare bosatta i Storbritannien behöver ytterligare ID förutom kanadensiskt pass för att komma in i USA?

5

Jag är en kanadensisk medborgare bosatt i Storbritannien och kommer att resa till NYC via Toronto. ESTA: s webbplats och andra svar som jag läste online här har angett att du inte behöver ett ESTA under mina omständigheter. ESTA-webbplatsen noterar dock att du behöver ett giltigt kanadensiskt pass och ett giltigt kanadens foto-ID (det vill säga Ontario Health Card, Drivers License). Jag har ett giltigt kanadensiskt pass, men har inte längre något annat kanadensiskt fotografiskt ID och undrar om jag fortfarande kommer att kunna komma in i USA utan ett ESTA?

    
uppsättning John 31.05.2017 15:26

2 svar

13

Kanadensiska medborgare kräver aldrig att ESTA kommer in i USA ( CBP FAQ ). Du kommer faktiskt att hitta på ESTA: s webbplats, om du ändå försöker söka, att Kanada inte är listat i fältet "medborgarskap".

Förutom att kanadensiska medborgare som anländer med flyg gör kräver ett kanadensiskt pass ( USA: s ambassad i Ottawa-källan) eller NEXUS-kort och kanadensiska medborgare som går in i land eller hav kräver antingen ett kanadensiskt pass eller ett annat Västra hemisfären Travel Initiative-kompatibelt dokument , som i grunden antingen är en förbättrad körkort eller ett NEXUS / SENTRI / FAST-kort. Du behöver inte visa om du inte gör något som att gifta dig eller studera utomlands, vilket jag antar är inte fallet.

Du behöver inte mer än ett dokument och jag är inte säker på var du såg på ESTA: s webbplats som kanadensare kräver mer än en, särskilt eftersom kanadensare inte behöver använda ESTA: s webbplats i första hand. Eftersom du redan reser med ett kanadensiskt pass från Förenade kungariket, räcker det för att få dig till USA.

    
svaret ges 31.05.2017 15:57
1

Enligt U.S. Tull- och gränsbeskydd , behöver du inte ett ESTA för att komma in i USA.

    
svaret ges 20.09.2017 13:59