Kan jag hålla oanvänd färg i rullfacket?

7

Jag har deltagit i ett flerhelgsprojekt som innebär att två fristående metallhyllor i en helt sluten verkstadskåpa ställs. Det omslutande materialet är MDF och eftersom det kommer att vara på min balkong behöver MDF ett visst väderskydd. Så jag målar den.

Naturligtvis har jag inte plats att använda en stund på 2 liter färgfärg i en session. Efter en andra utökad tvätt av rullbrickan undrade jag om det skulle vara en bra idé att sätta klädesplagg över det i en vecka, och inte bara spara övermålningslakan i avloppet, utan också spara mig 20 minuter att tvätta saken . Och är det en vecka för länge att förvänta sig att färgen fortfarande är användbar?

    
uppsättning staticsan 16.12.2010 23:53

4 svar

7

Så länge du kan få det lufttätt, fungerar det bara bra. Jag använder engångsbrickor och försök att få så mycket av färgen från fodret som möjligt, häll den kvarvarande färgen tillbaka i burken.

Jaglämnarfodretpårullbrickan,täckerdetmedplastfolieochläggersedanhelasakenienslitstoppsäckochförsökerfåsåmycketavluftensommöjligt.Atthålladetpåettkalltställehjälpertillattminskaavdunstningenockså.

Ettannattips: 1 gallon Ziploc fryspåsar är den perfekta storleken för att hålla en 9 "rullskydd mellan användningar:

Jag klämmer ut rullekåpan med en målarens verktyg, släpper den i påsen och förseglar den. Det kommer inte att hålla för evigt, men det kommer säkert att vara en vecka.

    
svaret ges 17.12.2010 00:11
6

Jag uppskattar din insats för att spara lite arbete med vänsterfärgen i dina brickor. Jag använder alltid engångsfacket. Brickor är så billiga, använd dem. Häll så mycket som du kan komma tillbaka i burken och använd din kantborste för att rikta ut färgen från magasinet i burken och kasta sedan fodret bort. Om du lämnar färg i facket (med eller utan liner) garanterar jag de tunna kanterna på sidorna och spridningsytan på facket blir gummy oavsett hur du försöker försegla den och låt flingorna lossna nästa gång du använder den , fastna på din rulle och förstör resten av färgen i facket, ditt rullskydd och jobbet du jobbar med. Mitt råd är att spendera 50 cent på avfallsbehållare och spara dig mycket besvär. Du kan dock försegla dina rullkåpa i en plastpåse. Kram ut ALLA luften och linda dem tätt, helt lufttäta och de kommer att vara bra i några dagar, till och med en vecka. Det kan spara mycket rengöring. Jag sällan rena rullar, jag förseglar dem, och när de blir lite klibbiga, slänger de bort, även Purdys !!! Kostnad för att göra affärer. Borstar använder jag dock en trådkam och rengör dem efter varje timmes användning, och efter att dagen är klar. En bra borste kan vara ett år om det är väl omhändertaget.

    
svaret ges 17.12.2010 00:42
4

Jag tycker är mycket lättare (under målning, städning och kortvarig lagring som du vill), att använda en 5 gallons hink och en vertikal skärm för rullande. Pannor är mycket besvärliga, benägna att spillas och övermättnad av färg på dina rullar. När de rullar använder de flesta yrkesverksamma dessa över kokkärl.

I ditt fall kan du bara lämna rullen och skärmen i hinken, lägg locket på och kom tillbaka nästa helg redo att rulla.

Skärmarna är som $ 5 och du kanske redan har en 5 gallons hink hemma eller bara en ny för $ 2 i närmaste mega-maskinvaruhandel. Om du lägger en rulleförlängningssticka på din rulle kan du till och med applicera färg utan att behöva böja över.

Här är en hur man kan hämta från This Old House om hur man rulla som ett proffs.

When you really want to put paint on a wall quickly, nothing beats a roller. To improve on that efficiency even further, lose the tray and get a 5-gallon bucket equipped with a roller screen. The bucket holds plenty of paint, you won't step in it by accident, and the handle makes it easier to carry than a tray so you can keep it close by. A bucket also lets you "box" your paint—pour like-colored cans into a single container to even out any minor inconsistencies in color.

Här är en annan bra artice som pratar om att rulla från en burk.

    
svaret ges 17.12.2010 13:45
0

Jag har tidigare lagt rullen och brickan i en väska och fann att den hölls OK över natten så att jag skulle kunna göra 2: a kappan med endast en uppsättning rengöring. Det finns inget behov av att bli av med hela luften, trots allt har tenn lite luft på toppen av det. (Jag har aldrig försökt mer än "över natten")

Den andra relaterade "trick" jag har hittat är att:

  • Gör alla prep först,
  • Sedan "kant" alla väggarna med en färg brash
  • Då kan jag ofta göra allt rullande på en kort dag, eftersom rullningen är snabbbiten.
svaret ges 17.12.2010 14:29