How att integrera rollspel, foci, paradigm till casting magick

5

Jag var borta från RPG och berättande för en tid. Jag brukade springa Mage: The Ascension scenarierna tidigare, men jag var tvungen att ta en paus och nu vill jag komma tillbaka på mina fötter. Jag kämpade med några begrepp då och då vill jag få dem rätt.

Hur kan jag uppmuntra mina spelare att integrera mer RP i sina stavar? I grund och botten har många Mage-spel som jag har kört och deltagit i haft en tendens att bli enklare med tiden. På de första sessionerna spelade spelarna vidare på sina foci, vad de gör för att uppnå eufori, deras casting ritual ... Detta faller sedan gradvis till den punkt där spelarna bara säger "jag kastade fireball!" Vad kan jag göra för att förhindra detta?

Jag kom till slutsatsen att detta beteende delvis beror på att partiet använder olika paradigmer. Så exempelvis behöver den virtuella adepten sin dator eller smartphone att hacka in i tapetet, ibland tar det lång tid att skriva program när rote för en viss effekt inte existerar medan den Hermetiska skulle skjuta eld, is eller åska (förutsatt att inga roter) använda krafter effekter från hennes troll används som fokus. Vad föreslår du för att balansera dessa problem och uppmuntra mina spelare att spela mer beskrivande, annat än konkreta belöningar som XP? Tror du att jag borde tillåta långa gjutningstider, ritualer etc. enligt spelarens eget gottfinnande, och i så fall hur tycker du att gjutning ska hanteras, speciellt i en kampsituation hos den virtuella adepten. Ska jag begränsa honom till rot?

    
uppsättning Yamaç Kurtuluş 12.03.2018 02:54

1 svar

7

En teknik som jag sett har använts i en sådan situation är att effektivt ge spelaren kameran - använd en fråga som "okej, i filmen här, vad skulle vi se?" Bygg sedan vidare på vad de erbjuder dig, så du kan leda dem till mer beskrivning:

Spelare: Hon når ut sin hand och du ser en liten gnista som dyker upp i luften strax ovanför handen och börjar växa.

GM: Höger! Och kameran vänder sig om det växande eldbolaget så det står inför henne och du ser reflektionen av eldboll i ögonen ...

Spelare: Egentligen tror jag att hennes ögon glöder med en egen brand på denna punkt.

Se till att du belönar spelet du vill se vid bordet. Så du när du börjar få dessa beskrivningar uppmuntrar dem och var försiktig så att du inte undviker att stänga dem, även om de hamnar i konflikt med reglerna - du kan vanligtvis hitta ett sätt att justera saker så beskrivningarna spelar ut och reglernas anda är hedrade. I en viss grad med dessa fantastiska visuella scener är dess egen belöning, men om spelaren beskriver något utmärkt och då får en dålig rulle, se till att något dramatiskt händer - ett giltigt (och intressant) felvillkor kan uppstå av något som arbetar för väl snarare än inte alls. Reglerna kan säga att "ingenting händer" men om inget händer är mindre kul än någonting oväntat händer, spelarens åtgärd har mycket mer effekt än väntat eller någon otrevlig information om sina motståndare avslöjas, det är mycket roligare för alla vid bordet .

    
svaret ges 12.03.2018 12:16