Do sandsten uteplats pavers / grout behöver förseglas?

0

Jag hade en "expert" titt på min uteplats (endast 6m gammal) och rekommenderar att jag borde ha tätningsmedel applicerat på det för att göra det sista. Jag hade inte hört talas om detta innan och googling ger mig blandade meddelanden. Eftersom det här jobbet jobbade med att sälja / applicera tätningsmedel så är jag oroad över att han kanske är lite förankrad: -)

Det är en sandstenspavers, inte särskilt dyra.

Några av mina tankar är:

  • Gamla byggnader har sandstensvägar som har varit där hundratals år och går bra - jag tvivlar på att de var förseglade?
  • Vissa webbplatser föreslår att det kommer att ändra utseendet på plattorna?
  • En del webbplats säger också att du måste återförsluta efter några år - om du inte säljer kommer du bara tillbaka till om du inte hade förseglat det eller är det ett fall när du en gång har gjort det en gång måste fortsätta?
  • Vi fick höra att vi inte använde en kraftvattning på stenarna, men tätningsmassan säger att du kan göra exakt den en gång förseglad - så det är tufft tätningsmedel då?

Är det verkligen något viktigt att göra (som att säga att man behandlar träet) eller bara slöser med pengar?

    
uppsättning Corone 22.08.2014 17:03

1 svar

1

Medan det inte nödvändigtvis skulle göra ont så ser jag absolut ingen anledning att göra det här. Jag skulle inte bry mig.

  • Vissa webbplatser föreslår att det kommer att ändra utseendet på plattorna? Tätningsmedel kommer att förändra utseendet, det här är varken iboende bra eller dåligt. Det kommer att ge det ett mer ... vått utseende med största sannolikhet, liknar att det blir ett golv eller tätande trä.
  • En del webbplats säger också att du måste återförsluta efter några år - om du inte säljer kommer du bara tillbaka till om du inte hade förseglat det eller är det ett fall när du en gång har gjort det en gång måste fortsätta? Försegling, som däckfläck, måste återställas var 2-3 år (ge eller ta, beror på ditt klimat och hur mycket sol / fukt förseglaren får)
  • Vi fick höra att vi inte använde en kraftvätska på stenarna, men tätningsmassan säger att du kan göra exakt det som en gång förseglas - så det är tufft tätningsmedel då? Så länge du inte använder för mycket tryck kan du torka stenarna, för mycket tryck kan kasta stenarna, även med försegling du skulle vilja vara försiktig med detta, för mycket tryck skulle äta rätt genom förseglaren och sten.
svaret ges 22.08.2014 18:03