Var Plutarch Heavensbee baserat på vilken verklighet som helst?

1

Som en uppföljning till den här frågan om Caesar Flickerman ...

Var tecknet Plutarch Heavensbee baserat på någon riktig person?

Den här gången är jag mer intresserad av hans filmskildring av sena Philip Seymour Hoffman än vad Suzanne Collins var tänker när hon skrev honom, även om den senare också skulle vara intressant om det fanns några bevis Rollen som huvud Gamemaker , mannen som ansvarar för att köra Hungers Games (som är i slutet av dagen, en tv-show), innebär att man organiserar filmen, placeringen av priser och fällor, tidpunkten för händelser och projektionen av allt till massorna. Jag trodde alltid att det här måste vara ganska lik det som till en verklig filmregissör eller producent - som Hoffman måste ha träffat många under sin lång karriär ! Jag fick intrycket när jag såg på honom att det här var en roll som han visste hur man spelar mycket väl från personlig erfarenhet. Var det någon speciellt på vilken han modellerade hans prestation?

    
uppsättning Rand al'Thor 19.12.2015 03:00

1 svar

2

Den historiska figuren Plutarch?

Det bästa jag har kunnat hitta är detta (icke-kanoniska) spekulation från Panem Companion . Dess betoning ligger på ursprunget till hans namn , men det innehåller en del diskussion om sin bakgrund, karriär och roll i berättelsen, så jag tyckte det var intressant nog att förtjäna ett svar.

"Heavensbee" is a portmanteau and proprietary name. In southern vernacular, the phrase "Heavens be!" is a mild expression of surprise. But the name could also come from a line in the "Life of Pericles" (part of Parallel Lives), written by Heavensbee's namesake, the historical Plutarch:1

Diopeithes introduced a bill that those who did not recognise the gods, or who taught theories of the heavens, be prosecuted.

     

En historiker, biograf, essayist och platonisk filosof som är mest känd för sin Parallellliv och Moralia , föddes den historiska plutarken till en grekisk familj under namnet Ploutarchos , och döptes om att bli en romersk medborgare. Detta kan tyder på att Hunger Games Plutarch kom ifrån någonstans utanför Capitol och tog ett Capitol namn för att undvika misstanke när han plottade den andra upproret, 2 mer sannolikt, men det är den historiska plutarkens arbete, inte hans bakgrund, som fungerade som inspiration för hungerspelets karaktär.

     

Den historiska plutarken fokuserade mest på sitt vuxna liv på att påpeka de moraliska bristerna och bristerna hos romerska tjänstemän. [...] Plutarch var inte oroad över den exakta inspelningen av historien så mycket som inverkan av karaktär, bra eller dåligt, på människors liv och öden.

     

På samma sätt arbetade hungerspelsplutarken för att avslöja (och deponera, när det gäller Coriolanus Snow!) korrupta tjänstemän. Han gjorde så mycket på samma sätt som den historiska plutarken gjorde: Plutarch var intresserad av att bevara och berätta människors historier genom populärskrivning (dvs. berättelser genom verkligheten TV-programmering (spelen, hans föreslagna sångprogram).

1 Okej, den här biten är ganska långsökt. Men läs vidare - jämförelsen med den historiska figuren låter Plutarch intressant!

2 Se denna fråga: Var är Plutarch Heavensbee ursprungligen från?

    
svaret ges 23.01.2016 17:35