Enter Kina mellan anslutande internationell ankomst och hemresa

1

Jag kommer till Guangzhou från Tyskland i november. Min flygning till Guangzhou är via Peking, som har en 6 timmars paus. Jag har ett pakistanskt pass. Kommer jag att kunna komma in i Peking under de 6 timmarna för sightseeing?.

Jag antar att invandringen kommer att hända i Peking, så det borde inte vara något problem, men jag skulle vilja veta om någon har erfarenheten. Kom ihåg att det inte är ett separat flyg men en anslutande flygning. Liksom i Dubai finns det olika banor för överföringar och invandring. Om du är på ett transferflyg kan du inte gå till invandringsområdet och gå till området för din nästa avgång. Vad är det som i Peking flygplats? Kommer jag fortfarande kunna gå ut på sightseeing i Peking under de 6 timmarna?

    
uppsättning MIQ 25.09.2017 16:45

1 svar

1

Kommer från utlandet, måste du rensa invandringen i Peking ändå. Du nämner inte de flygbolag du ska använda, så det är svårt att svara exakt, men troligen kommer båda flygningarna inte ens att vara i samma terminal heller. Om T3 är inblandad måste du ta en buss också. Så du kan definitivt besöka Peking. Kom bara ihåg att checka in igen och gå till porten kan ta lång tid. Dessutom, budget tillräckligt med tid från och tillbaka till flygplatsen - det är ganska långt.

EDIT

Med dina extra detaljer ser jag att du kommer fram till T2 (Area B) och avgår också från T2 (Områden E / F / G, se Peking flygplatsguide ). Men du måste fortfarande gå genom invandring, hämta ditt bagage och gå igenom tullen och sedan checka in. Se Internationell till inhemsk överföring . När du är incheckad har du spenderat redan 1,5 till 2 timmar. Det ger dig väldigt lite tid att se Peking. Om jag var du, skulle jag inte försöka.

En anteckning om incheckat bagage: regler för internationella flygningar och kinesiska inrikesflyg är inte desamma. Inte bara det antal bagagestycken du kan ta och vikten, men också stora vätskeflaskor måste packas separat från ditt bagage och inspekteras visuellt av flygpersonalen vid incheckningen. De kommer också att sitta i lasthållaren.

Om du köper flaskor på taxfree i Tyskland, eller om du packar lite i ditt bagage före avgång, måste du ta ut dem och kontrollera dem separat för ditt södra Kina-flyg. Det finns packningshörn på flygplatsens terminaler - vanligtvis en fin liten cirkus i sig. Mitt råd skulle inte vara att få några (stora ish) vätskor med dig. Eller tändare. Tändare är förbjudna på kinesiska flyg och kommer att konfiskeras.

    
svaret ges 25.09.2017 16:52