Då ser vi några kvinnliga piloter i den ursprungliga trilogin?

29

Jag rewatchar den ursprungliga Star Wars-trilogin nyligen och insåg: även om min kärlek till Wedge Antilles är en sann fan, kan jag inte minnas att jag ser några kvinnliga piloter på skärmen, även i bakgrunden av scener.

Finns det några kvinnliga piloter i filmerna? Hör vi om fler av dem i det utvidgade universum?

    
uppsättning Mithrandir 13.12.2012 18:02

2 svar

28

I filmerna:

Det fanns scener med fyra kvinnliga piloter filmade, men tre skars från den slutliga släppningen av Jedi Return. Den fjärde (och det första fotot nedan) gjorde det in i filmen, men blev felaktigt överdubbat med en manlig röst.

Det finns ingen officiell anledning till att bara varför de skars. Men det har funnits spekulationer .

Jag minns inte något specifikt omnämnande av kön av de flesta piloter i någon av de officiella novellerna eller skriptna, förutom de av de mer kända piloterna (Wedge, Biggs, Dack, etc).

Iböckerna:

Jaina Solo och Anj Dahl var båda medlemmar av Rogue Squadron. Jaina var även ledare för skvadronen för en tid.

    
svaret ges 13.12.2012 18:23
3

Det finns mycket få, bara en som jag kommer ihåg, i de ursprungliga filmerna, som noterats i tidigare inlägg.

I det "nya utvidgade universum" eller Disneys nya kanon finns det dock flera personer.

I Clone Wars och Rebels -serien finns det några. För närvarande tänker jag på Hera Syndulla, som också refereras till i Rogue One . Sabine Wren och hennes bounty hunter vän Ketsu Onyo och flera andra.

I böckerna Aftermath som börjar ganska kort tid efter det att den andra dödsstjärnan förstördes, finns det några också. Inte minst Norra Wexley, mor till Temmin "Snap" Wexley, som också sägs ha varit så nära att stekas av Death Star 2-explosionen att hon också lider av vad som verkar vara PTSD. Hon är dock en kickass pilot. Och hon kommer nästan att döda den dåvarande stora admiralen och de facto-ledaren för det överlevande imperiet, Rae Sloane, över planet Akiva. Grand Admiral Sloane (en gång en pilot för imperiet, sig själv), på hennes hand, har också en betrodd pilot i Morna Kee.

Jag tror att det kan finnas andra, men för tillfället är det de jag minns av hjärtat.

    
svaret ges 09.04.2018 22:06