landning med öst till väst vind på landningsbanan 11/29 [duplicat]

0

Jag undrade om någon kunde hjälpa mig med detta tvivel jag har. Kananga flygplatsen i Dr Congo har en enda landningsbanan märkt 11/29. vid kontroll på google maps är nummer 11 på vänstra änden och numret 29 är till höger. om vinden blåser öst-väst vilken av sidorna skulle jag säga att jag landade på? jag vet att planen landar mot vinden så jag tänkte att man skulle landa från vänster till höger, vilket innebär att man skulle landa på landningsbanan 11. Men efter att jag läst om landningsbanans nummering blev jag mer förvirrad eftersom jag förstod att numret 11 faktiskt skulle vara till höger sida snarare än vänster. kan någon hjälpa mig att förstå varför banan har en 11 till vänster (som jag förstod borde vara väst) och 29 till höger (förmodligen öst)? och om jag är korrekt att anta att med en öst till västvind skulle man landa från väst till öst vilket innebär att man skulle landa på landningsbanan 11 ?? tack så mycket

    
uppsättning fernanda 13.08.2017 02:31

1 svar

2

if im correct to assume that with an east to west wind one should land from west to east meaning one would land on runway 11??

Det är korrekt. Konventionen är att bananummeret är banans magnetiska rubrik till närmaste 10 grader, men med lågordern 0 borttagen. Således är, till närmaste 10 grader, den magnetiska rubriken på banan 11 110 grader. Det är den ungefärliga rubriken flygplanet kommer att ha när de landar på den landningsbanan. Det skulle vara en landning (eller start) i öst snarare än i väst. Med andra ord är det ett flygplan som använder banan i motsats till där banans ände är i vänster-höger mening när man ser norrut.

Kolwezi Airport har bara en magnetisk variation på 3 ° väst. I ditt område är magnetisk rubrik och sant rubrik nästan samma.

    
svaret ges 13.08.2017 03:04