YA Book (serie?) - Försöker hitta en SF-historia om en ung tjej uppvuxen av en robot på en utomjordisk värld? [duplicera]

7

Jag var på en Science Fiction Convention i februari och på en panel talade en författare om Young Adult Genre övergång till SF Genre med fokus på identitet .

Eftersom det är ett vanligt tema i YA-böcker har han tagit upp en bok som han nämnde "kanske inte längre skrivs ut" så som det låter väldigt intressant hade jag noterat det, men någonstans längs linjen jag förlorade info.

I den här boken har en ung tjej uppvuxen av en robot på en utomjordisk värld och medan hon såg sig som mänsklig, något hänt med henne ( Jag tror att roboten kanske hade använt någon form av ombyggnad på henne så att hon skulle kunna överleva på planeten eller kanske hon var oförskämd eller kanske hon inte är mänsklig, är jag inte riktigt säker ) så att hon inte såg mänsklig.

Som en följd fick hon aldrig se sig själv i en spegel eller något, så när andra människor äntligen hittade henne var det svårt för dem att se henne som en mänsklig, och det var identitet av boken: Vad gör en människa? Är hon mänsklig om hon tror att hon är?

Några andra detaljer som jag minns: Hon bodde i en hård värld, alla andra i hennes grupp eller bosättning eller vad som var död och jag hade intrycket att de kanske hade bott i en grotta eller något (även om det kunde vara fel).

Nu läste jag aldrig den här boken och är inte säker på om jag förklarar det väldigt bra, jag är inte ens säker på om det är från 50-talets 70-tal eller 80-talet men jag tror inte att det är senare än det så Jag har ingen sann tro på att jag kan hitta svaret på VAD ÄR DENNA BOOK? även här ...

Jag trodde fortfarande att jag kunde ge det ett skott, eftersom historien lät mycket intresserad.

    
uppsättning 22nd Century Fza 28.04.2014 06:03

1 svar

12

The Keeper Of The Isis Light av Monica Hughes. Efter att hennes föräldrar dog när hon var en baby, modifierade hennes väktarerobot genetiskt henne så att hon kunde leva i planet Isis, där strålningsnivåerna var höga. Hon utvecklade ödlorliknande hud.

    
svaret ges 28.04.2014 10:10