Finns det några regler för degenerering av mänskligheten?

5

Cyberpunk 2020 har en mycket svart och vit linje för cyberpsykos; över en viss nivå av mänskligheten är allt bra, då pekar man över och bam, galen gata. NPC-tid.

Det jag söker är något som hjälper till med gradvis förlust av mänskligheten. Jag har hittat några saker online, till exempel neuros för vissa implantat, men det jag tittar på är något som tyder på vad som händer.

Jag gillar snarare mänsklighetssystemet för vampyr och har försökt leka med ett sätt att använda det också.

Vad jag letar efter:

  • Regler för att hantera gradvis nedsättning av en karaktärsdomstolsbetyg
  • Regler för att hantera hur påverkat ett tecken är att se hemska hemliga saker
uppsättning Rob 06.04.2015 12:26

2 svar

4

Cyberpsykos sker inte bara, det är resultatet av att man förlorar all empati för andra människor.

Den linje där en dator blir en rampande cyber-psycho NPC styrd av en GM sker när en PCs EM-stat når noll, men det här händer inte bara, en spelare har valt att få ytterligare en hårdvara och överväldigade sig själva i processen. Empati är lite av en unik stat för CP2020 genom att den inte bara representerar en färdighet eller förmåga utan också din sinnesstämning.

"This Stat represents how well you relate to other living things--a measure of charisma and sympathetic emotions. In a world of alienated, future-shocked survivors, the ability to be "human can no longer betaken for granted. Empathy (EM) is critical when leading, convincing, seducing or perceiving emotional undercurrents. Empathy is also a measure of how close he/she is to the line between feeling human being and cold blooded cyber-monster (see pg. 73 for details). - Cyberpunk 2.0.2.0. Core Book p. 26

Eftersom du förlorar en poängpoäng för varje 10 mänsklighetspunkter som förlorats för installation av cyberware kommer processen att vara kumulativ över tiden när de cyber upp.

Det finns inga publicerade Sanity regler för CP2020

Jag tror inte att det fanns ett sanitetsregler som infördes i någon av kromböckerna. Det är inte klart med spelet som de publicerade och genren som helhet. Det är inte att säga att du inte ska göra det, helt enkelt att utgivarna inte kände det passande.

Fan har skapat sitt eget sanitetssystem, dock baserat på Chaos 'Call of Cthulu-system.

Över på Wlydeside (ett fläktgemenskap), har någon portat / skapat en sanitetsstat för Cyberpunk 2020. I huvudsak lägger du till EM, COOL och LUCK tillsammans och gånger med 3 och du har sanitetsprocenten ett tecken har. Call of Cthulu använder percentile terning för allt så att du kan få spelare att göra sanitetskontroller genom att rulla 2d10s. och ha dåliga effekter om de rullar över och har saker i kampanjen konsekvent sätta deras sanity i det sätt mänskligheten pekar lägre EM.

    
svaret ges 06.04.2015 14:06
1

Om du vill ha en (mycket) snabb liknande regler, använd Mänsklighet värdering som Sanity i Call of Cthulhu och rul 1D100 Humanity this att kontrollera om stressiga situationer, och (mycket) snabb förnuft förlorar kan vara:

1d6 / 2 : Låg stress situation.

1D6 : Medelstresssituation.

1D10 : Hög stress situation.

Använd +1 till +3 modifierare för att skapa mellanvärden på de här kategorierna.

Förlusten av en EMP-punkt för varje 10 mänsklighet går bra med den gradvisa nedbrytningen av mänskligheten.

Om du vill lägga till en "sanity pansar" får du COOL och använder samma tabell som BOD för BTM, så mycket coola tecken blir inte imponerade enkelt, en 10 COOL kille skulle få en -4 till sanitetsförlust, så bara en viss medium eller hög stress skulle påverka dem.

Du kan få exakt sanitetsförlust från Call of Cthulhu, men eftersom det använder andra tärningar (D8, D6) gjorde jag snabbt det här systemet för tärningar som användes på CP2020

    
svaret ges 07.04.2015 10:42