How att hantera en tyst spelare?

20

Jag har ett pågående spel Mage: Ascension. Medan allt går ganska bra och jag är ganska glad över vad som händer runt bordet såg jag att en av mina spelare är lite tyst och föredrar att observera diskussion och chip när det är relevant.

Spelaren är aktiv när hans dator gör något eller pratar med en NPC, så det är inte ett problem med fullständig frigöring. Men speciellt om det finns fler spelare runt, skulle han låta andra "driva" spelet, medan han själv stannar ur rampljuset för det mesta. Jag säger inte att andra spelare överskuggar honom helt, men att han inte utnyttjar möjligheter att få mer "ansiktstid" i spelet.

Spelarna är nya för genren och oerfaren i bordplattan RPing i allmänhet. Eftersom spelet är ganska tungt i spelkunnande att karaktärerna långsamt utforskar, förstår jag att ibland kan en känsla av otillräcklighet skryta från datorn till spelaren. Jag skulle vilja se ett svar om följande omständigheter på följande fråga:

Hur man ser till att tystare spelaren har lika mycket roligt?

Jag försökte prata med honom, men på grund av sin personlighet säger han bara att han har det bra och slappna av det och spelet är okej, går i rätt riktning. Jag är inte personligen säker på om så är fallet, men i slutändan oroar jag mig för att han får den korta änden av pinnen, vilket inte är bra för mig.

    
uppsättning eimyr 30.03.2015 17:02

6 svar

43

Du har redan täckt den, låt honom bidra med den nivå han vill, även om det är mindre än andra spelare.

Olika spelare vill ha olika saker ur ett spel. Kör inte din spelare bort genom att tvinga honom till RP om han inte är redo för den i alla scener. Jag älskar mig själv att rollspel, men det här är inte konstant från session till session och min energi och känslomässiga investeringar kan variera i stor utsträckning från scen till scen. Jag kan ta rampljuset för en session medan jag försöker leda festen med en plan som jag har kommit upp som spelare, men jag tar ofta baksätet om det inte finns något på min karaktär och jag är okej med den allmänna framsteg av händelser och partibeslut fattas. I slutändan har spelaren en bra tid bara något som de kan mäta om han / hon säger att de har kul och är okej med saker som respekterar deras självkännedom och låter saker vara.

    
svaret ges 30.03.2015 17:08
26

Jag är den här typen av person ganska ofta - En tyst, oerfaren RPer, som är glad att luta sig tillbaka och låta de andra spelarna / karaktärerna "driva spelet" som du säger, medan du fortfarande interagerar med NPCs och engagerar dig med historien när det behövs.

Jag tror att jag har lika mycket kul som alla andra vid bordet, i alla fall har jag så mycket kul som jag skulle vilja. Jag var lite orolig nyligen när jag spelade en bard med (nödvändig) hög karisma, men jag gav dem en väldigt låg visdomspoäng för att förklara att de var "frånvarande" och därför inte försökte ta rampljuset hela tiden.

Jag har också spelat i ett World of Darkness-spel (Vampire: The Masquerade) nyligen, där GM kanske försöker få mig att bete sig mindre så här - genom att göra min karaktär en ganska stor del av historien om spel. Jag är okej med det, jag har lika mycket kul med det - men jag känner inte att jag har "roligare" genom att "göra mer". Att bara hänga med mina vänner som spelar med våra fantasier är vad jag tycker kul.

Eftersom du har frågat din spelare om de har roligt och fått ett positivt svar, och de fortsätter att komma tillbaka för mer, verkar jag som om de är mycket nöjda med situationen. Oroa dig inte om det.

    
svaret ges 30.03.2015 18:54
18

En vän av mig är tystnadens kännetecken. Det är helt normalt för honom att tala om 5 meningar på en hel kväll. Slösa tre perfekta meningar på hälsningar, beställa pizza och farväl du märker knappt att han är runt, om inte för en mycket liten grupp. Ändå är han alltid runt och tycks njuta av företaget. För honom verkar rollspel vara mycket mer "social" än att titta på tv, helt enkelt genom att titta på sina vänner och bidra så mycket som absolut nödvändigt.

Om han har det bra. Vem ska vi döma?

Men jag kommer ihåg honom att gå ganska ut ur sitt vanliga sätt när jag hade ett kryptopuss i en av mina kampanjer. Medan alla andra gav upp det (det var inte meningen att de skulle lösas av spelarna utan ytterligare hjälp) blev han upphetsad och fokuserad som jag sällan såg honom under alla år jag känner honom. Efter sessionen ville han veta hur koden fungerar och allt. Han verkade inte besviken att inte kunna lösa det (till skillnad från andra spelare), men ännu mer upphetsad. I slutändan lurade spelarna kryptopusset genom att ge den till en NPC, som jag accepterade för att korta de andra spelarnas frustration.

Så kanske du kan hitta något som spelar direkt in i en av dina tysta spelares intressen. Men i slutändan tycker jag att det här är en lösning som letar efter ett problem.

    
svaret ges 30.03.2015 18:37
6

Jag är en introvert, men inte blyg på något sätt.

Mina kampar i RPGing är när jag vill säga något, och jag kan inte få ett ord eftersom de andra spelarna glömmer att jag är där eller bara är deras boisterous self. Båda killarna som GM våra spel har märkt detta.

GM 1 är mindre diplomatisk om det - och ibland stör jag om hur han hanterar det. Om han märker att jag försöker få ett ord utan framgång, kommer han att skära någon bort och bli uppmärksam på mig. Medan jag uppskattar att bli hörd, kan det vara pinsamt för mig (han gör det när han är en dator också, vilket stör mig mer).

GM 2 använder min föredragna metod - när han naturligtvis har gruppens uppmärksamhet kommer han specifikt att fråga mig om mitt bidrag / kommentarer / frågor (förutsatt att han märkte att jag försökte bli hörd). Och om jag har varit tyst, frågar han ibland bara om jag har något att säga, men han driver mig inte om jag säger nej.

Den andra saken GM 2 gör det som jag uppskattar är att han checkar in med mig från tid till annan, ur spelet, bara för att se om jag har roligt eller om jag är frustrerad över någonting. Det är lågt nyckel och han driver mig inte för att få problem, eller agera som han är orolig och orolig för mig. Han ger mig bara ett säkert forum att chatta.

Introver att socialisera lite annorlunda, men jag tror att det verkligen hjälper till med RPGing i den meningen att de naturligt fyller luckorna. Jag har spelat i ett antal olika gruppdynamik tack vare Pathfinder Society-spel, och en sak som introverts gör är att vi tittar på. Vi observerar dem omkring oss och brukar räkna ut var vi passar in i den nuvarande gruppen ganska snabbt. Ibland har jag spelat med människor som inte kan göra val och slutar stalla historien, så jag går upp och blir valmöjligheter för att driva framåt. Ibland har jag spelat med en grupp som bara laddar framåt, så jag spelar lite tystare och går bara med flödet. En är inte bättre än den andra, jag har fortfarande roligt i endera inställningen. Jag har just bestämt vad dynamiken är och anpassade mitt spel för att passa behovet.

I slutändan antar jag att det är viktigt att lita på den inåtvända spelaren, och att ge dem säkra forum för flygproblem. Om han säger att han har kul - tro honom!

    
svaret ges 31.03.2015 22:58
0

Låt honom försöka integrera det i karaktärens personlighet. Det första spelet jag spelade hade jag en karaktär som var mycket paranoid på grund av att han i hemlighet var en politisk flykting. Han hade ett falskt namn och pratade inte mycket eftersom han var rädd att folk skulle fråga för många frågor om sitt ursprung.

Jag ställde också sin anpassning till sann neutral, så att han inte kunde klara sig mindre i det som hänt i historien och gav honom antisociala brister och drag.

Genom att justera tecknet till spelaren kan du se till att spelaren binder lite mer till karaktären och blir mer involverad i rollspelet.

En annan sak som hjälper mycket är att lägga till sidodrag baserat på varje karaktärs backstories.

    
svaret ges 31.03.2015 04:30
0
  • Som de andra svaren säger får han förmodligen det han vill ut ur spelet, tryck inte för hårt!
  • Men även om han inte är säker hur att gå med, gör det möjligheter. Om det finns något han gillar gör, se till att det finns tillräckligt med det han får lite tid att göra sin sak. Föreslå spelare har vissa specifika anslutningar till personer i inställningen, etablera NPC som vänner, och om något händer och de bryr sig om det, har han något att rollspel om .
  • svaret ges 07.07.2015 13:31
    Senaste kommentarerna

    Ulysses är en viktig mottagare från våra mål eftersom hon håller honom inom räckhåll för sina primära enheter (han är mobil, läker lätt, använder laddning, håller vår krigsmaskin rullande framåt när han rör sig ... fantastiskt!) . Men vi dödar henne så fort hon öppnar sig och hennes mål ändras (här är en länk för att förklara vad det är). I ett däck med någon som tre eller fler Wall Queens, kan det att ta bort dessa enheter hjälpa till att bryta upp en mycket farlig potential hotplan.... Läs mer