Breathing problem?

11

Jag förstår inte riktigt de andningsproblem som Superman hade på Zods skepp. Speciellt i samband med det faktum att han inte strängt behöver andas för att hålla sig vid liv. Detta visas när de befann sig i satelliten, eller Superman vistas nedsänkt under vatten under en obestämd tid.

Så varför då hade han problem på Zods skepp, när han i andra fall inte behövde andas alls?

    
uppsättning DForck42 17.06.2013 20:30

5 svar

6

Detta är Nolans sätt att inkludera Supermans svaghet - Kryptonite. Istället för att säga att ett material från Krypton påverkar honom är det här en bättre förklaring eller design. Platsen i sig är alien till Kal eftersom han har hämmat jorden i 33 år. Så när miljön förändras blir han påverkad av den.

Andning var inte frågan alls, nästan allt är. Det visuella sättet att visa det var hans förlust i styrka, hosta och snubbla.

    
svaret ges 18.06.2013 20:14
4

En förklaring kan anges som en fråga om adaptivitet.

Vi kan anta att Superman har varit i rymden några gånger före denna kamp. Trots att han bara vunnit sin flygförmåga var han fortfarande van vid atmosfärens brist på rymden före striden.

Blast framåt till Zods skepp, där atmosfären är den exakta kopian av Krypton, något Kal'El är uppenbarligen inte vant alls och är uppenbarligen väldigt hinder för Kryptonernas fysiologi. Kal, som inte används för denna atmosfär, liksom dess plötsliga hindrande effekt på honom, orsakar en liten reaktion som inte blandar sig väl under en tid.

    
svaret ges 17.06.2013 20:38
4

Jag föreställde mig det här helt enkelt om atmosfären på jorden är mycket rikare än Krytons (och ger honom sina krafter) han är anpassad att vara van vid den. Men om du tar honom och lägger honom tillbaka på Krypton så skulle han inte vara van vid så liten näring från luften.

Tänk på det som höjdsjukdom, träna många idrottsmän på höga höjder så att de kan utnyttja extra syre när de tävlar på havsnivå. Superman är van att träna på havsnivå, så om du tar honom till toppen av ett berg är det mycket mindre syre (eller vad han drar kraft från) än vad han brukar.

Eventuellt anpassas men det tar lite tid och han har inte sina krafter.

    
svaret ges 18.06.2013 11:52
1

Enligt Jor-Els jämförelse av Kryptoniska och jordens förhållanden var jorden mer välkomnande till livet och sägs vara näring och uppmuntra den. Medan Krypton var "svår" på livet.

Andning är en del av processen där kroppen får makt att bibehålla sig. Vid Kal-El har han också solen. Så han kan överleva någon tid utanför en atmosfär där solen är närvarande. På kryssningen verkade den kryptoniska atmosfären som ett gift mot sin kropp på grund av den hårda naturen.

Kal-El kunde också knappt acceptera och förstå den enorma kraft som han äger genom att vara på jorden. Så också på mental nivå, det här är något helt nytt för hans kropp. På jorden levde han som en superbeing, som inte påverkades av sjukdom, trötthet och andra sjukdomar.

    
svaret ges 22.06.2013 19:21
1

Clark har aldrig varit runt kryptonisk atmosfär innan Zod sa att han har tillbringat en livstid som anpassar sig till jordens ekologi som han aldrig anpassat sig till deras.

    
svaret ges 05.05.2018 02:55