How kan jag göra min iskaka mjuk eftersom det är för svårt att skära rakt ur kylskåpet?

3

Jag har gjort mitt recept med många förändringar och den mest framgångsrika insatsen var tillägget av en Instant Pudding-mix. Alla andra var alltför svåra att skära och allvarliga ansträngningar behövdes för att bara få sked eller skopa i frusen glädjehjälp, tack. Alla recept gjordes gjorda mjölkfria med soja och tofubaser.

Svaren på denna fråga har varit till stor hjälp och har gett mig nya anvisningar att utforska. Jag tror nu att den produkt jag vill skapa är uppnåelig. Tacka alla.

    
uppsättning gypsybird 05.11.2010 04:16

10 svar

5

Det är i grunden där ismaskiner kommer in i spelet. Ofta säger is recept att du rör om isen under frysningsprocessen var 5 till 10 minuter eller så, så isen blir mjukare. Det är det som ismaskinerna tar hand om: Samtidigt som isen fryser rör de hela tiden massan, så i slutändan får du den perfekta mjuka isen. Hur som helst om du placerar isen i frysen kommer det att bli svårt ändå, eftersom det äntligen är en fråga om temperatur.

Så du kan antingen investera i en ismaskin eller få isen ur frysen (och in i kylskåpet) cirka 15 till 30 minuter innan du serverar den.

Det finns definitivt inget annat sätt.

    
svaret ges 05.11.2010 10:45
9

Om du verkligen inte vill tina den måste du göra något som gör det mindre svårt när det är fruset. Ett val, om det inte strider mot dina allergier eller smakprofiler, skulle vara att lägga till alkohol - en sprit av ditt val gör att den fryser betydligt mindre hårt.

Ett annat alternativ skulle vara att göra det mindre mottagligt för kristallisering vid refreezing, så att du kan tina den på disken (eller 20 sekunder i mikrovågsugn). Prova att lägga ungefär 1/4 tesked xantangummi till en kvarts glassbas, som borde minska ditt kristalliseringsproblem lite. Du kan behöva minska agar lite för att kompensera. (Jag lärde mig detta från konditor Dana Cree).

    
svaret ges 05.11.2010 06:35
8

Uh, jag är förvirrad: vad är det för fel med att bara torka isen några minuter vid rumstemperatur före servering? Är det inte vad du gör med någon glass?

    
svaret ges 05.11.2010 04:33
5

Ett alternativ som jag nyligen testade och av misstag testade, var att lägga till mer fett. Receptet jag brukar kräver kräver 2% mjölk, men jag köpte helmjölk istället. Den något högre fetthalten gjorde isen mjuk nog att jag inte behövde värma den på disken, som jag alltid hade att göra tidigare.

Nu måste du hitta din fett någon annanstans, eftersom du är mjölkfri. Kommersiella premiumisar har en räckvidd på upp till 16% fetthalt. En kombination av det och luften piskade in i glassen, håller dem mjuka och släta. Samma princip som gäller för alkohol (som Michael angav) gäller för fett. Med en mycket lägre fryspunkt hjälper det att hålla isen mjuk. Jag är inte säker på vilken typ av olja du använder, men majsolja har lägst vid -20 ° C, solros kan vara lite mer neutral och med en fryspunkt på -17 ° C, det borde hålla en fin mjuk konsistens vid en låg temperatur. .

    
svaret ges 05.11.2010 07:07
2

Inte säker på om det här är en död länk nu eller inte men jag trodde att jag skulle kasta i mina 2 cent. Vi har försökt använda Coconut Cream (Not milk) istället för sojamjölken. Detta har verkligen hjälpt till att hålla glasset lite mjukare direkt ur frysen.

    
svaret ges 24.06.2011 22:17
1

Glass är i huvudsak ett skum av iskristaller omgivna av sockersirap och luft.

Mängden luftkallat överskridande - infört under bearbetnings- och frysprocessen styr hur tätt, tungt och "krämigt" glassen är. Ju mer luftis har desto lättare är det att skopa, eftersom mindre massiv massa skärs igenom.

Glass med mindre överskridande blir svårare att scoop men har en mjukare, tyngre munnen känsla. Hagen Dazs är ett exempel på en stormarknad med lågt överskridande. Glass med mer överskridande - Breyers är ett exempel på ett stormarknadsmärke med det maximala lagliga 100% överskridandet - kommer att ha en ljusare, fluffigare munkänsla.

Den andra faktorn är temperatur. Sockersirap fryser inte vid 32 grader. När is fryser, kristalliseras vattenkristaller ur sirapfasen, vilket gör sirapen ännu mer koncentrerad och sänker dess fryspunkt ytterligare.

Ju kallare isen lagras, desto hårdare blir det bara för att det blir mer is och mindre flytande sirap. Bra kommersiella glassaffärer kommer att lagra glass i frysfacket på -10 F, men värm den till 25 F i diskbänken för service.

Slutligen, om skopningsinstrumentet är hett (till exempel döma isen i varmt vatten), smälter det lite när det skär igenom. Skarpare skopor är också mer effektiva.

Så dina alternativ för lättare att scoop glass är:

  • Servera det varmare, till exempel genom att "tina" lite i kylskåpet innan du serverar.
  • Köp eller gör glass med mer överskridande.
  • Använd en varm, skarp scoop.
  • En bonus en - iskrämer utan hårda bitar som blandas in är vanligtvis lättare att scoop.
Vodka eller andra ingredienser i blandningen kommer att förändra den frysta kemi, men inte radikalt - de är mer för smak (vissa smakämnen löser upp i alcholol men inte vatten eller på grund av smaken i likören).

    
svaret ges 21.11.2012 23:28
1

Vi tycker att det hjälper till att få en krus med kokande vatten och doppa isscopen i det mellan varje skopa glass. Det tar lite längre tid men det hjälper till viss del - det beror på hur fast din glass är!

    
svaret ges 05.11.2010 10:24
1

Jag lägger den i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Stll för hårt? zap det igen. Över en minut går det.

    
svaret ges 25.06.2011 06:22
0

Har du försökt sätta din glass i kylskåpet i 30 minuter innan du har det. Det ska suga upp glasset.

Tiden för att dricka isen beror också på vilken typ av glass som helst. Jag tror att den som har mindre vattenhalt, vilket innebär mer mjölkbas, tar mindre tid att gå mjukt.

    
svaret ges 05.11.2010 04:58
0

Det var också ett av mina problem. Om du använder ägg, försök minska antalet yolk, t.ex. 4 vita till 3 yolks. Det fungerade verkligen för mig utan att tillsätta några konstgjorda ingredienser, kemikalier eller föreningar.

    
svaret ges 10.11.2012 17:09