Vad var DJI-droner spionerade på? Vilka uppgifter tog de in? [stängd]

0

I slutet av 2017 hävdades att DJI (ett mycket populärt kinesiskt droneföretag) arbetade med den kinesiska regeringen för att spionera i Förenta staterna via sina droner eller deras drone controllers, som ägs av många amerikaner. Denna påstående gjordes av Los Angeles Office of Immigration and Customs Enforcement Bureau, som citerade "måttligt förtroende" i sina resultat. Detta ledde militären att avbryta användningen av DJI-droner.

Min fråga är - Vilken specifik information kan hämtas från dessa dronor? Jag antar navigeringsdata, men kanske video och ljud kan spelas in? Uppgifterna som samlades vilken fördel skulle den ge till Kina?

När det gäller ovanstående skulle mitt enda antagande vara att kineserna kunde spåra militära operationer som DJI-droner användes i, men jag är inte säker på om detta är korrekt eller det enda potentiella syftet. Jag skulle vara uppskattat av ett välkänt svar.

LA-ICE-analys

    
uppsättning M28 25.10.2018 21:52

1 svar

2

Jag tvivlar på någonting som upplevdes i sig, men det upptäcktes en betydande säkerhetsrisk här och militären avbröt användningen av produkterna av rädsla för integral malware som skulle kunna ge en ovänlig utländsk makt ett lättillgängligt sätt att spionera på andra nationer .

Om du har ett stort antal av dessa droner i drift över hela USA och andra intressanta länder som är utrustade med en GPS-mottagare och de använder sig av en styrenhet som är kopplad till en smartphone eller annan enhet med internetåtkomst, kan du nu effektivt ha en oavsiktlig flygvapen av spionflygplan som arbetar inom ditt måls luftrum, där informationen som skickas från dronen är lätt tillgänglig för underrättelsetjänster inom Kina. Det kan förmodligen inte samla känslig nationell säkerhetsinformation, men dessa typer av droner kan användas för att avslöja icke-klassificerade regeringar eller militära aktiviteter som kan vara till nytta för kinesiska dataanalyser. Vi brukar göra det regelbundet med hjälp av spionsatelliter över Ryssland och Östeuropa och tänka på flera nivåer framåt, med tanke på hur störningar av mer vardagliga aktiviteter kan få en verklig inverkan.

Analytiker i Kina kan samla in genom användare tills de hittar de som gör något av intresse. Människor som arbetar dronor nära militära installationer och intervall etc. kan vara användbara och deras video kan analyseras t.ex. ett barn i Las Vegas som bodde nära Nellis AFB kan ha sin drone riktad när han / hon flyger den. Om videon fångar bilder av flygbasen kan analytiker titta på dagliga skillnader för saker som basunderhåll, fordon i motorpoolen, flygning av flygplan på flyglinjen etc. och data kan användas för att förutsäga beteendemönster protokoll etc. som kan vara användbart för militär intelligens. Det är inte konstigt att amerikanska militären slutade använda DJI-produkter av den anledningen.

    
svaret ges 25.10.2018 22:16

Läs andra frågor om taggar