Can Jag använder Elemental Weapon på min båge medan Swift Quiver är aktiv (och behåll båda bonusarna)

4

Jag går ut ur lvl 10 bardic spell-funktionen här, och min bard har buktbromsar och har dödat den när han har använt sin båge.

Saken som gör att jag kliar huvudet på elementärt vapen är det som det handlar om 1d4 skada när vapnet träffar. Observera att det inte står att ammunitionen blir magisk, bara att det handlar om extra skada på en träff.

Så skulle pilar avfyrade från en båge som har elementärt vapen på det fortsätter att hantera 1d4 elemental dmg om min karaktär var att sedan kasta Swift Quiver?

    
uppsättning Claudiu Moise 24.12.2017 23:36

1 svar

8

Du har rätt, en magisk båge kommer inte att göra pilarna det brinner i magiska föremål. Ingenstans i stavelsens beskrivning eller i avsnitt om magiska vapen kan vi hitta något så här. Men även om det var var så skulle det inte störa swift quiver :

You transmute your quiver so it produces an endless supply of nonmagical ammunition, [..] you can use a bonus action to make two attacks with a weapon that uses ammunition from the quiver. (PHB 280)

Du kan använda en magisk båge med nonmagical ammunition utan problem. Pilarna (eller bultarna) som produceras av stavningen kommer att fungera med en magisk båge (dock den blev gjord magisk) och få någon bonus beviljad av vapnet.

Obs! : Båda stavarna kräver koncentration, så du behöver någon annan att kasta (och behålla) en stavning.

    
svaret ges 24.12.2017 23:52