Justering av status / utgått visum, som vill resa inom USA via flyg [stängt]

0

Jag är en kanadensisk medborgare om att anpassa status till fast bosatt. Pappersarbete kommer att arkiveras före min resa. Jag vill stanna i USA för en semester men min visum är utgått och jag anses nu utan status.

Kommer detta påverka mig på något sätt så långt som att resa eller min invandringsprocess med USCIS?

    
uppsättning Deb 05.03.2015 16:39

1 svar

3

Om du inte lämnar USA kommer din visade visering inte att utgöra ett problem. Visumets utgångsdatum är det sista datum då du kan dyka upp vid den amerikanska gränsen och söka bli inlagd till landet. Utgångsdatumet har ingen effekt på den tillåtna längden av din vistelse.

Jag kan inte säga säkert om du kommer att ha problem av andra skäl, för jag vet inte vad som innebär att "vara utan status" eller att ha en pågående ansökan om permanent uppehållstillstånd.

Om det innebär att du borde undvika att uppmärksamma invandringshandläggare, bör du överväga om din resa ökar risken för att det händer. Jag skulle gissa att ökningen bara skulle vara betydande om du planerar att resa nära nog till den mexikanska gränsen som du stöter på invandringscheckpunkter.

Om din pågående ansökan om permanent uppehållstillstånd däremot innebär att du inte kommer att frukta att komma i kontakt med invandrare, måste du inte ha någon anledning att undvika att resa.

    
svaret ges 05.03.2015 22:12