Replacing spåret och rullarna för en glidande glasdörr (kök till uteplats)

0

Spåret som denna dörr glider på är sliten utöver reparation. Jag behöver byta ut det och jag skulle vilja veta om det är möjligt (från din erfarenhet) att helt ersätta rullarna och spåret. Jag har tittat online för sådana kit men de verkar inte vara tillgängliga. Jag kan inte se hur jag bara kan ersätta spåret eftersom det är omöjligt att hitta en online så jag tänker på att köpa hela saken (rullar och spår). Mina frågor till dig: är dessa ganska mycket standard? Är denna typ av ersättning möjlig, förutser du några problem?

    
uppsättning MiniMe 20.06.2018 15:44

1 svar

2

Det enda som "standard" om skjutdörrar är att de har rullar och spår. Utöver det finns det ingen sådan sak som standard. Om du börjar leta efter ersättningsrullar själva kommer du ta reda på att det finns bokstavligen dussintals storlekar och stilar. Kolla in den här webbplatsen för att se vad jag menar. De visar 114 typer som de har tillgång till !!

Så att ersätta rullar ensam innebär att du har den del som du byter ut i hand och jämför det noggrant med storleken och bilderna på den plats du hoppas hitta ersättningarna.

När det gäller spårbyte, om ditt spår inte är långt borta, är det ibland möjligt att köpa ett klipp på rostfritt stålband som passar över det slitna spåret och ger en ny sant kant för att rullarna kan springa på. Men inte alla spår är kompatibla med dessa band och det ger dig ett stort beslut om du bara byter ut hela dörrmonteringen. Det är förmodligen det enda riktiga valet, för så många olika rullar som finns finns ett lika stort antal modeller av aluminiumprofiler som dörrtillverkarna har använt för spårets och nedre tröskeln på dörren.

Det finns den extra faktorn när det gäller ersättaren själv. Om du tittar närmare på de flesta skjutdörrspårstycken märker du att de är monterade på dörrkarmens sidodelar med skruvar uppifrån på undersidan. I det fall du lyckades på något sätt och hittade den exakta ersättningsspåret måste du helt ta bort dörrkarmsenheten från den grova öppningen för att kunna installera det nya stycket. På den tiden är du halvvägs mot vad det skulle ta att installera en ny dörrmontering.

Om ditt hus är gammalt kan det finnas några bra argument för att installera en ny dörr. Det har skett många framsteg i dessa dörrar genom åren, bland annat mer energieffektiva glasrutor och vinylramar.

    
svaret ges 20.06.2018 16:10

Läs andra frågor om taggar