Elektrisk panel uppdatering, ska jag göra ledningar också? [stängd]

0

Ok hemmet byggdes 1966 och panelen verkar vara så gammal. Det är en 400 amp service som kommer in och inga reella problem andra då den huvudsakliga a.c dämpning lyser här och deras. Men panelen är rostig (tappad från taket). Min elektriker kom ut och jag sa till honom att jag skulle vilja ha det av taket och sprang under jord och bara för att ersätta vad som är deras. Han sa inget problem gav mig ett grovt citat på 3 till 4k. Så är allt bra bra? Jag glömde att fråga om ledningarna. Tänk bara tillbaka Jag ser tygduk med nya romex genom huset beror bara på vilket rum jag tittar på. Gott om affärer i varje rum. Ska jag byta ut ledningarna?

    
uppsättning Daniel Meadows 12.08.2018 12:27

2 svar

3

Först, var väldigt praktisk med panelval och Köp en Stor -panel . Jag pratar antal mellanslag . Poängen är att se till att du aldrig kommer tillbaka och fråga: "I need to add a circuit, but my panel is full." Det är ett dyrt problem att fixa, och så mycket billigt att förhindra vid köpetid.

Paneler kommer 16, 24, 30, 42 utrymme. Det är bara en liten skillnad i pris per steg, så max det ut. Det är trivial kostnad på ett projekt på $ 3000 +. Stör inte med 60 eller 84 rymdpaneler, de är dyra.

Hur som helst görs 400A installationer som två 200A huvudpaneler bredvid varandra, helt enkelt för att det är mycket billigare än en enda 400A-panel. I så fall köper du dubbla 42-talet. (eller 30 är om du är fattig).

Undvik dubbelbrytare - det är dubbelsidig, tandem, GE: s Qline 1/2 "-brytare, eller något system för att klämma 2 brytare i en enda brytare space . De är en krycka att låta De installerar en sätt-för-liten -panel. Det grundläggande problemet med dubbla saker är AFCIs och GFCIs är inte tillgängliga i dubbla saker , och de krävs på nästan alla krets dessa dagar.

När en panel säger "16 space / 32 krets , ignorera" kretsnumret "- det antas dubbla saker.

Köp en kvalitetspanel . Homeline och BR är inte skräp , men de är inte heller bra. Samma företag gör mycket bättre paneler som heter QO och CH . Några av oss här har lite kärleksaffär med Siemens (tidigare Murray) och GE är utmärkt, förstås. De är alla i närheten i prisklassen; cheapies sparar inte mycket pengar alls.

Bättre paneler tenderar att ha mellanslag i multiplar om 3, eftersom de gör varianter av den panelen som är 3-fasiga för industrin. Ford fabriker har inte mycket BR paneler. (CH, ja.)

Det finns också ett fall att göra för att använda familjen av panelen du redan äger. så till exempel om din gamla panel är full av perfekt bra QO-brytare, varför inte gå med QO och återanvända brytare?

Det citatpriset : Utvärdering av citat är inte riktigt vad vi gör här. En stor del av den totala fakturan kommer att ligga i tunnelbanan på kabeln. Det är allvarligt arbete. Så jag är inte förolämpad av räkningen, jag kan bara inte berätta om nästa kille skulle debitera $ 500 mindre. Jag förväntar mig att alla kommer att göra jobbet till Code. Jag tycker också vad jag säger ovan om paneltyper säger mycket om elektrikeren. Den inkrementella kostnadsskillnaden från worst case till best case (från dubbelt BR 16-utrymme till dubbelt Siemens 42-utrymme) är bara ett par hundra dollar, ingenting på total projektkostnad.

Grenkretsarna : Jag skulle inte oroa dem för nu. Det finns nu tekniska lösningar för de flesta brister i grenkretsarna, som kan hanteras direkt vid brytpanelen. Gamla ledningar, aluminium ledningar, bom AFCI. Ingen anledning, boom GFCI. Sova bra den natten. Följ upp på din fritid för att göra det perfekt.

Det enda jag egentligen vill tänka på, är att få noggrann dedikerade kretsar i ditt kök så att din fru aldrig behöver oroa dig för tripping en breaker. Kod kräver nu två 20A-kretsar bara för bänkskivor, och det är en riktigt bra idé att ha ditt kylskåp inte på GFCI , så krävs också en dedikerad 1-socketkrets för kylen.

    
svaret ges 12.08.2018 21:16
2

Byte av omoderna ledningar i grenkretsar i huset är ett separat objekt från att byta ut panelen. Det kan göras samtidigt, eller lika bra att göra senare. Det skulle vara dyrt att byta ut alla gamla ledningar och du kanske vill hålla av och tänka på det här.

Men din lokala elektriska inspektionsmyndighet kan kräva vissa saker som ska göras om du har ett betydande arbete på husets ledningar. Kontakta dem för information. Byte av panelen kräver tillstånd och du måste ändå hantera dem.

    
svaret ges 12.08.2018 17:38

Läs andra frågor om taggar