Är mitt New York-körkort tillåtet som ett acceptabelt ID att flyga i USA?

0

Jag har just blivit amerikansk medborgare, och jag vill flyga till Florida från New York nästa vecka, men jag har inte mitt amerikanska pass (eller USA-passkort) än. Kan jag använda mitt körkort att komma på ett plan? Några av mina vänner berättade för mig att körkortet är längre acceptabelt att flyga i USA. Ska jag ta med mitt gamla pass från annat land eller några andra typer av id, till exempel mitt student ID?

    
uppsättning Kayin Wu 03.08.2017 22:54

2 svar

3

Om du tillåter att du driver din New York Drivers License, så ja det är ett acceptabelt ID. TSA börjar inte genomföra RealID-reglerna fram till januari 2018.

    
svaret ges 03.08.2017 23:16
2

Riktlinjerna för TSA identifierings innehåller följande:

  • Driver's licenses or other state photo identity cards issued by Department of Motor Vehicles (or equivalent)

Alla giltiga New York DMV-utgivna fotodokument ska kvalificeras, inklusive

  • körkort
  • lärarbehörighet
  • ID för icke-förare
  • de "förbättrade" versionerna av ovanstående

Dina vänner kan hänvisa till Verkligt ID -akten, som anger en federal standard för statligt utgivna ID-er. Trots att den ursprungliga lagen antogs 2005, är de flesta stater ännu inte i överensstämmelse, eftersom den federala regeringen konstitutionellt inte kan tvinga stater att anta standarden. Därför har de flesta stater fått tillägg.

New Yorks förlängning löper ut oktober 2017 vid detta skrivande, men de kommer nästan säkert att få ytterligare ett. I den osannolika chansen att de inte gör det kan du fortfarande använda någon av de andra formerna av ID som anges på TSA-sidan, inklusive ditt utländska pass, om det fortfarande är giltigt.

    
svaret ges 03.08.2017 23:27

Läs andra frågor om taggar