Administrativa avgifter vid en utställning?

5

Jag har precis köpt en mycket billig biljett med UIA . Jag planerar att göra min resa, men om något händer, vet jag att jag förlorar lite pengar.

Men jag kan läsa på mitt kvitto det för min superekonomi biljett ....

Cancellation: not allowed
Change of reservation: pay administrative fees
No-show: pay administrative fees

Vad? Om jag ändrar mig och väljer att skruva upp det måste jag betala extra avgifter som jag inte vet om? Kan någon förklara med sin erfarenhet?

Om jag väljer att avbryta resan, vad ska jag göra för att bara förlora de pengar jag betalade ikväll för att köpa min biljett?

    
uppsättning usr-local-ΕΨΗΕΛΩΝ 08.02.2018 22:31

2 svar

3

Deras officiella kontrakt för transportstatus :

8.1.9. If a passenger does not show up for the flight («No-Show») where he/she has confirmed reservations and fails to inform the air carrier about changes in his/her travel in advance, the air carrier shall be entitled to cancel the reservation for this flight and for the next segments of the route and the return flight.

Som du ser finns det inga avgifter som nämns här (till skillnad från många andra platser, som 6,3).

Men om du verkligen är orolig för det, är det enligt kontraktet helt enkelt du behöver göra för att undvika en "no-show" -situation att i förväg meddela flygbolaget om förändringar i dina reseplaner. Det finns ingen dokumenterad procedur för det, men enligt min personliga uppfattning att ringa / maila flygbolaget och berätta för dem att du inte kommer på det flyget på grund av förändring i planer bör du utgöra sådan anmälan. Eller berätta för servicen / grindagenten när du är på flygplatsen.

Jag kunde inte hitta någon källa till varför de nämnde den här avgiften för en no-show, men sannolikt är KateGregorys kommentar rätt - den här avgiften används för att tömma biljettens värde - inklusive flygplatsskatter och avgifter - till noll om det inte visas, vilket gör det omöjligt för dig att göra anspråk på återbetalning.

    
svaret ges 09.02.2018 03:32
1

Jag har inte flygt ukrainska flygbolag, men jag har använt andra andra billiga flygbolag på superekonomiska biljetter, och ibland gjorde inte flygningen. Allt det innebar var att biljetten var värdelös, så jag hade förlorat hela kostnaden för biljetten. Det fanns inga extra avgifter att betala, men ingen skyldighet för flygbolaget att hitta mig ett annat flyg.

    
svaret ges 08.02.2018 23:12

Läs andra frågor om taggar