Återigen in i Schengenområdet för studier efter uttömning 90/180

1

Jag är för närvarande i Schengen på en C-studievisum. Jag kommer att lämna Schengenområdet den 1 maj efter att ha spenderat 89 dagar.

Det finns dock en tvåmånaders sommarskola i Schengenområdet i juni som jag vill delta i. Finns det något visum som jag kan ansöka om att göra detta?

    
uppsättning user23712 15.03.2016 00:15

1 svar

6

Jag tror att ditt enda hopp är att ansöka om ett nationellt "D" visum från det land där sommarskolan är belägen. Nämna i din ansökan att du inte är berättigad att delta i en C-visum på grund av 90/180-regeln.

Problemet kan vara att programmet kanske inte kan sponsra sina elever för ett nationellt D-studentvisum, oavsett på grund av programmets korta karaktär eller av någon annan anledning. Om det är sant kan du vara otur. Det kan finnas en administratör på sommarprogrammet som kan berätta om detta är fallet.

Om ditt nuvarande program ligger i samma land där sommarprogrammet finns, finns det risk för att du kan förlänga din vistelse. För att göra det skulle du ansöka om det kontor som är ansvarigt för utfärdande av uppehållstillstånd i det landet. Tack till MertKarakaya för att nämna detta i en kommentar.

    
svaret ges 15.03.2016 05:13

Läs andra frågor om taggar