Make-ventilen "lätt" att ta bort

3

Jag installerar för närvarande en dubbelkontroll för backflow-förhindrande och kod säger att den måste kunna "spunnas / släckas" för underhåll vid behov - detta är den aktuella ventilen.

Nuröretsomgårinibådaändarnaavventilenär1/2"pex och jag använder denna 1/2" Brass PEX Barb x Male Pipe Thread Adapter för att göra anslutningen.

Medtankepåattrörenintespinner,undrarjaghurjaggördetenkeltatt"snurra / släcka" utan att klippa pexen?

Om jag spinner värdet blir det alltjämt stramare i ena änden ... är tanken att jag bara skruva in den i slutet så att den kan spinna upp den tråden medan den kommer från andra änden eller ska jag använda kvinnlig adapter på änden av pex och en manlig / manlig adapter som kan spinnas? Eller tar jag bara bort skruvklämman i ena änden och avbryter det från röret?

Jag har sett PVC-fackföreningar som skulle göra det enkelt, men jag har inte sett motsvarande för pex.

    
uppsättning anthonyv 10.08.2017 22:57

1 svar

1

Om du inte vill konvertera över en kopparförening till Pex (som förmodligen skulle behöva lite pipsvettning), finns de tillgängliga Pex-unionerna otroliga ostörda bitar.

Lyckligtvis kommer Pex att vrida på sin egen passform. Jag skulle inte föreslå att göra det mycket ofta, men en eller två gånger kanske du måste ta bort det passet från kontrollventilen för "inspektion", det går bra.

    
svaret ges 11.08.2017 02:34

Läs andra frågor om taggar