How ska man hantera betydande förändringar i playtest material?

6

Jag har en spelare som spelar en Mystic från Unearthed Arcana: Psionics & Mysticen, ta 2 . Mystic-klassen har nyligen uppdaterats till en komplett klass, och några väsentliga förändringar gjordes i Unearthed Arcana: The Mystic Class .

Karaktären som min spelare använder bär för närvarande tung rustning, har ett greatsword och har satsat på att använda båda dessa saker bra. Detta fungerade bra med den tidigare versionen av mystiken, som möjliggjorde skicklighet i tung rustning och synergiserades väl med greatsword genom att ge alternativ som inte är lika starka för fingerfärdighet för överlevnad som den nuvarande versionen gör.

Andra spelare har uttryckt en viss grad av obehag med den version av klassen vi använder nu, till exempel att den överträffar paladin på ett sätt som paladin ska byggas för att lysa genom att lägga till betydande mängder skador på träffar, liknande till paladins gudomliga smitta. Några av dessa bekymmer skulle mildras genom att gå vidare med uppdateringen, men det verkar också öppna upp mycket mer oro, till exempel att överskugga trollkarlen på ett liknande sätt genom att ta Mastery of Fire, vilket gör att mystiken kan använda Detonation , som skymmer guidens signatur Fireball och kontrollerna genom att göra båda samtidigt för samma kostnad.

Vi diskuterade innan spelet började att förändringar kan göras till klassen och hade kommit överens om att granska och analysera dessa val innan de bestämmer sig för en åtgärd. Vi hade emellertid inte förutsett att förändringarna skulle vara så allvarliga att ändra karaktärens identitet.

Jag ser flera alternativ framåt, men ingen verkar vara en perfekt lösning för att maximera spelarens roliga och balans mot andra spelare.

Hur kan jag mildra dessa identitetsförändrande regler ändras samtidigt som spelet är roligt för den berörda spelaren och välbalanserad med de andra karaktärerna?

Idealiskt kommer svaren att säkerhetskopieras av erfarenhet med en liknande situation, i det här systemet eller andra, och kommer att ge eller hjälpa min grupp att komma fram till en lösning som hjälper till att förbättra spelupplevelsen för alla berörda.

    
uppsättning inthemanual 14.03.2017 17:56

3 svar

8

Jag tycker att de primära frågorna du behöver fråga dig är ...

 • Är alla på bordet njut av karaktären enligt de gamla spelreglerna? Är det inte för starkt, inte för svagt, och förväntar du dig att det är sant framåt?
 • Spelaren kommer att njuta av att använda de nya reglerna mer än vad de skulle klara av de gamla?
 • Om svaret är ja till 1 och nr 2, så ser jag ingen anledning att byta till de nya reglerna. Om antingen 1 är nej eller 2 är ja, bör du överväga att ändra, även om det måste finnas någon upplösning av misstro om karaktären som ändrar sina förmågor utan någon bra anledning (notera att detta ofta händer när karaktärerna stiger upp och de magiskt glömmer en gammal stavning och omskola den till en ny, på måndag kan de kasta sömn och på tisdag har de glömt det men plötsligt hyser magiska missiler runt).

      
  svaret ges 14.03.2017 18:25
  4

  Användar du testtestreglerna till testa reglerna och ge feedback till utvecklarna eller ha ett bra spel?

  Om det primära målet är att testa systemet, ska du ha spelaren retcon datorn tillbaka till den nyaste version av reglerna. På detta sätt kommer din spelteståterkoppling att överensstämma med reglerna du testar.

  Om det främsta målet är att spela ett roligt spel ska du diskutera med spelaren hur de föredrar att fortsätta. Ge dem möjlighet att retonera till de senaste reglerna, spela de gamla reglerna, eller kanske en övergångsfas i spelet på en nivå eller så som de avvecklar de gamla sakerna och fasar in i det nya.

  Men på något sätt borde du inte diktera vägen framåt. Prata med spelaren och arbeta med för att bestämma vad som är bäst för din grupp.

      
  svaret ges 14.03.2017 19:26
  0

  Prata med dina spelare.

  Förklara att i ljuset av den nya utgåvan ser det ut som WotC tycker att den aktuella mystiken är OP. Tror de det? Om partiet känns som mystiken har överskuggat resten av spelarna, och de känner att de tar en baksätet till den här spelaren, bör du seriöst överväga att nerfing mysticen för att göra den mer balanserad till din fest.

  Ändra mystiken

  Om festen har bestämt att du måste ändra tecknet, arbeta med spelaren för att göra ändringarna. Är de nöjda med sin nuvarande spelstil? Gör mekaniska (särskilt numeriska) ändringar för att minska sin totala effekt utan att ändra spelstil eller karaktärstyp.

  Om din spelare inte njuter av sin nuvarande spelstil, men vill fortsätta spela en mystic, ta en titt på den nya Mystic och se om det passar deras vision för karaktären bättre än den befintliga.

  Om inte (och om du känner dig för det), försök din hand att homebrewing lite nytt innehåll. Kanske behöver du bara byta ut en funktion eller två. Kanske behöver du en ny arketyp. Om du känner dig super äventyrlig kan du prova en komplett övergripande eller till och med skapa en hel klass från början. Gärna låna några idéer från andra homebrew mystics eller liknande klasser. underdelad Arcana subreddit och DandDwiki.com har massor av homebrew-innehåll att välja igenom.

  Varning: DanDwiki.com består nästan helt av betydligt OP-innehåll. Var noga med att dra därifrån. Bra för konceptuell inspiration, fattig för att integrera i sin helhet i din kampanj. Om du inte känner till uppgiften stör du inte.

  För framtida referens

  Det här skulle vara en bra övning att regelbundet med dina spelare om du kör något UA eller homebrew-innehåll. Sitt ner och ta reda på om folk tycker att denna karaktär är OP. Om så är fallet gör du små justeringar. UA och homebrew-innehåll tenderar att vara OP jämfört med officiellt innehåll, så nästan alla dina ändringar kommer att vara nerfing (vilken IMO är lättare än buffing, eftersom det kräver mindre kreativitet). Om du känner dig så benägen, skicka dina ändringar till WotC eller homebrew-skaparen, de kommer vara glada att höra om dina resultat så att de kan införliva dem i uppdaterade versioner av materialet.

      
  svaret ges 14.03.2017 19:56

  Läs andra frågor om taggar